2010. október 3.

Gesztenyés-diós kocka

Újabban rászoktam, hogy csokiparány oldalán szörfözgetek. Kedvelem azt a csajt. Nem ismerem természetesen, de nagyon szimpatikus az írásai alapján. Ez a recept is tőle van, csak kissé átalakítottam az ithhonlévő dolgok függvényében. Mert minek vegyek törökmogyorót(azt se tudom mellesleg mi az), ha van itthon 5 kg dió a garázsban, ami feldolgozásra vár. Igen, tudom, az élet nagy problémái: mit kezdjünk ennyi dióval. Így lett egy édes kis tömör gesztenyés-diós gyönyör, a tetején csokiból bocifoltokkal. Azért ha legközelebb eszembe jutna elkészíteni, mindenképpen beleszuszakolok egy réteg pudingot. Vagy nyakonöntöm valami piával. A lényeg: enyhíteni kell a karakteres szárazságán. Bár azért így is jó. Minél több csokival.

4 tojássárgát 7 dkg cukorral habosra keverünk, ehhez hozzáadunk 10 dkg margarint, ugyanennyi lisztet, és egy zacskó instant élesztőport. A sima masszához  2 evőkanál rumot, 25 dkg gesztenyemasszát, csipet sót, és a 15 dkg pirított, majd durvára vágott diót is is belekeverem. Ha még mindig nagyon sűrű lenne, egy kevés joghurttal lazítom. Előmelegített 180 fokos sütőben kb egy fél óráig sütjük. A tetejére 10 dkg csoki és pici olaj  homológ keverékét csorgatom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése