2013. augusztus 11.

2013.08.11.


A zöldborsót egyszerűen imádom. Minden formában, télen, nyáron, így egyértelmű volt, hogy a zsenge, kibontogatós változatát ki kell próbálnom fagyiként is. A kókusztej kitűnő a tojásmentes fagyikhoz, mert a sűrű állaga sokkal selymesebb végeredményt kölcsönöz, mint a hagyományos tehenes, vagy bármilyen növényi változat. És hogy miért tömtem tele mentával? Tavasszal hirtelen felindulásból vásároltam több különböző ízű mentát is, majd mikor rohamos  növekedésnek indultak, rájöttem, hogy tulajdonképpen annyira nem is jön be az evés közbeni fogmosásélmény. Sebaj, fagyasztva annyira nem érezni.
Az pedig külön örömmel töltött el, hogy a keresőbe beírva, semmilyen más találatot nem adott ki. Nem nagyon akartam elhinni, hogy létezik még olyan, ami másnak nem jutott eszébe...
Szezonban kötelező!


Vegán mentás kókuszos zöldborsófagyi       (a receptért kattints a további bejegyzésekre)

25 dkg zsenge zöldborsó (héj nélkül)
1 c kókusztej
1/2 c aranybarnára pirított kókuszreszelék
1 fagyasztott banán
nagy maréknyi mentalevél
2 ek méz
csipetnyi só
csipetnyi fahéj
2 tk vaníliapor

A borsót mossuk meg alaposan, majd párolóbetétben pároljuk puhára (de nem szétesősre!). Ha elkészült, azonnal tegyük jeges vízbe, hogy a gyönyörű színét megőrizze.
Vegyünk elő egy turmixgépet. A borsót, banánt és mentát dolgozzuk homogénre. Adjuk hozzá a a kókuszreszeléket, majd apránként higítsuk a kókusztejjel. Ízesítsük, majd öntsük át a fagyigépbe, és hagyjuk, hogy kifagyassza.

3 megjegyzés:

  1. Háááát... a zöldborsót én is imádom, de fagyi sose jutott volna eszembe belőle.
    A Tiédet viszont megkóstolnám, mert így a többi gyümölccsel a pohárban határozottan jól mutat.

    VálaszTörlés
  2. ügyes vagy, te lány :) bár én először megkóstolnám a tiedet, saját adagba csak aztán... ;)

    VálaszTörlés
  3. nem egy hagyományos ízvilág, de szerintem finom :) amúgy meg fő a nyitottság!

    VálaszTörlés