2012. november 17.

Nyers, zöld, vegán tésztaszósz


"Nem tudok, nem merek, nem akarok konfliktust."

Általában ezeket szoktam felhozni, amikor számonkérem magamat, hogy miért nem szóltam. Mondjuk annak a nőnek, aki a legnagyobb lelki nyugalommal hagy ott a kutyája után mindent, vagy annak a vén fazonnak, aki a lábam elé, a fűre dobja az égő cigarettát, amikor 2 lépéssel előttünk már ott tátong egy szemetes.

Nem értem ezeket az embereket.
És sajnos nem bírom, ha nem értek valamit.
Ekkor jön az, hogy kényszeresen ráerőltetem másokra a véleményemet, hogy legalább ők értsenek engem.

Felhúzom magam.
Dühöngök. Hogy hogy lehet valaki ilyen.
De nem szólalok meg. A fent említettek miatt. Mert nem ismerem. Nem tudom kiszámítani. Lehet, hogy elszégyellné magát, és esetleg változtatna (akkor egyszer), de valószínűbbnek tartom, hogy még a többségnek állna feljebb. Hogy én mit képzelek. (Meg amúgy is, 19 évesen magyarázzak, mondjuk egy nyugdíjasnak?)


Aztán mindig elhatározom, hogy aha, majd legközelebb igenis megmondom. Bátor leszek.
Nos, ez a pillanat még nem jött el.
Szerintem nem is fog, soha.


Ti viszont legyetek bátrak, és feltétlenül készítsétek el ezt a szuperegészséges ételt. Hiszen van annál klasszabb, mikor azzal a gondolattal ehetek meg valamit, hogy nem csak, hogy finom, de a testem is örül minden molekulájának? 
Egész egyszerűen tartalmaz mindent, ami kell. A hozzávalók gazdagok vitaminban, színekben, és ízekben, a nyers feldolgozásnak köszönhetően pedig a tápértékükből sem veszítenek semmit. Fantasztikus.
Az pedig már tényleg csak hab a tortán, hogy az utána maradó szemétmennyiség is közelíti a nullát.


Hozzávalók 1 személynek:
1 puha avokádó
fél citrom leve
kisebb narancs felének a leve
2 marék párolt zöldborsó
10 nagyobb mentalevél
2 csipet só
4 szem zöldbors
1 maroknyi héjas pisztácia

6 dkg teljes kiőrlésű durumspagetti

Először elkészítjük a krémet. Ehhez egy turmixba helyezzük az avokádó kikanalazott húsát, a citromlevet, narancslevet, mentát, a borsót 2 evőkanál kivételével, ízesítjük sóval és a porrá zúzott borssal, majd krémesre mixeljük.
 Tálalás előtt roppanósra főzzük a tésztát, majd lecsepegtetés után azonnal összekeverjük a szósszal. A tetejét megszórjuk a kibontott, és barna hártyájától megfosztott pisztáciamagokkal, illetve a zöldborsóval.


Forrás: Just eat love

 
Raw green noodle salad (avocado-pea-mint)
Ingredients for one:
1 avocado
2 handful of steamed peas
juice of 1/2 lemon
juice of 1/2 smaller orange
10 bigger mint leaves
2 pinch of salt
4 pieces of green pepper --->make powder
1 handful pistachio  (unpeeled)

6 dkg whole wheat pasta

First of all place all the ingredients (instead of 2 tbsp peas and the pistachio) into a mixer. Blend until smooth.
Before the eating, make the pasta. (Pay attention: al' dente is the best!)
In the end mix them together and sprinkle with peas and peeled pistachio!
Enjoy :)

2 megjegyzés:

  1. Ez volt a vacsorám...isteni...csak nekem a végén belekéredzkedett egy mokkáskanál agavénektár, hogy elvegye egy picit a citrom-narancs élét... Ja és, menta nem volt itthon, úgyhogy bazsalikomos lett...jelentem, úgy is jó! Puszi: Ditta

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ajj, bazsalikommal is isteni lehet... örülök, hogy megcsináltad! ugye milyen gyors?

      Törlés