2012. szeptember 3.

Hétfői Hangulatok: Beiratkozás - az új élet kezdete


Éjszaka nem aludtam valami jól (foghatnám a beiratkozásra, de a lelkem mélyén tudom, hogy személyesebb okai voltak), így nem volt nehéz korán kelni. Szinte vártam az időpontot, hogy végre megszólaljon a telefonom, és ki kelljen másznom az ágyból.
Meglepő módon minden a tervek szerint történt, bérletvásárlással együtt is sikerült odaérnem 8-ra az egyetemhez, ahol aztán ELSŐKÉNT iratkoztam be. Bizony-bizony, én, az örökké-késős Panka. Hiába, a fejlődés kézzelfogható. Ennek köszönhetően jóval a tervezett előtt végeztem, így még a török boltba is el tudtam jutni, kár, hogy időközben bezárt. Szuper, kereshetek újat.



Az ebédemet már fehérváron ettem, mivel sikeresen begyúrtam egy utolsó "megbeszélős" időpontot a fül-orr-gégés doktornővel. A torokmanduláim ügyében. Legújabban ők lettek ugyanis meggyanúsítva a hajhullásért, és mivel több dologgal is "összevág" a helyzet, úgy döntöttek, az a biztos, ha eltávolítják. A kérdés már csak a mikor és hol.

Annak ellenére, hogy tegnap este direkt megnéztem, hogy fel van-e töltve a gép, két perccel az indulás előtt vettem észre, hogy pirosan villog az aksi. Jellemző. Tegnap este még semmi baja nem volt. De lényeg a lényeg, kettőig bírta, a szuper hajdinás-sültpaprikakrémes szendvicsemet már nem tudtam  megörökíteni. Meg ezután úgy ámblokk semmit.

Fény derült az egész délelőtti-délutáni rosszullétem mikéntjére is: a reggelimhez kevertem 1 kisebb doboznyi bodzabogyót, ami (mint utólag kiderült) nyersen mérgező. Hőkezelés hatására azonban elbomlanak benne a problémás vegyületek. Apa mérgelődött is, hogy nem is érti honnan jutott eszembe egyáltalán ilyesmi. Ott volt az isteni körtés-bodzalekvár emléke, hogy valakinél láttam palacsintatésztába keverve, a fene se gondolta volna, hogy nálam így kiveri a biztosítékot. Szóval ne egyétek nyersen.


Este még ellátogattam Á.-hoz. Kolesznézőbe. Meg beszélgetni. Ugyan nincs semmilyen összehasonlítási alapom, de minden tekintetben igen szép hely. Az egyetem is sokkal másabb,mint a miénk, de nyilván egészen más is.

Ő pedig végtelenül lelkes.
Mint mindig.
Én pedig végtelenül nem értek a kapcsolatokhoz.

Még mindig.

2 megjegyzés:

  1. Az előző bejegyzéseidet végig olvasva szólnék a rossz szóhasználat miatt.Bocsi a helyreigazításért, de a SOTE-nak 3 egyetemi karja van ÁOK, FOK, GYOK (ált.orvos, fogorvos, gyógyszerész), minden egyéb úgy szól, hogy a Semmelweis egyetem főiskolai kara. Ez a jövőben sok kellemetlenségtől menthet meg, akár egy nyári gyakorlat során is.

    Amúgy a blog olvasmányos, jó :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi, ez akkor valóban nem volt teljesen tiszta :) (bár kijavítani nem tudom, mert fogalmam sincsen, hogy hol írtam)

      Törlés