Panka vagyok, és gyümölcsfüggő.
Ha lenne ilyesféle "csoport" (mint mondjuk az anonim alkoholisták), én tuti jelentkeznék. Mert vannak bizonyos gyümölcsök, amik mondhatni "bekebelező" hatást váltanak ki belőlem.
Mert imádom őket. A színük, az illatuk, a formájuk, egyszerűen mindenüket!!!!
Képes vagyok pukkadásig enni magam. De helytállóbb ha azt mondom: nem vagyok képes nem pukkadásig enni magam belőlük.
Igyekszem mértéket tartani de...általában nem sikerül.
Ilyen bűnös a szilva és a barack.
Minden fajtájuk.
A Blogkóstoló jelenlegi fordulójában Vikvi blogját kaptam, aki ahogy láttam naaagy pitesütő: ha jól láttam 52 szerepel a kínálatában. Meg még sokminden más. Így aztán ciki, hogy csak egy ilyen "primitív" valamit készítettem el, de... De. Most így esett.
Eredetileg egy kombéval szemeztem, de ahhoz bizony kellett volna a tk. lisztem (már elköltözött apához) de még inkább egy nagy adag szénhidrátfogyasztási kedv, (ami nincs). Így jött a b-terv.
Az eredeti recept itt található (nekem se körtém, se banánom nem volt, a cukros dolgok sztornók - reggelire legalábbis biztosan), ez a tippek gyakorlati alkalmazása az én ízlésemhez, (és hűtőtatartalmamhoz) igazítva. (Mielőtt valaki megkérdezné, hogy honnan van ilyenkor eprem, elárulom, hogy a Tescoban egészen szezonális áron árulták egyik nap.)
Igazi nyárbúcsúztató reggeli, azokkal az isteni, gurulós, mézillatú szederszemekkel!
Hozzávalók 1 személynek:
3 evőkanál zabpehely
5 evőkanál sűrű natúr joghurt
1 mokkáskanál vaníliapor
5 szem eper (szép érett!!)
2 maréknyi szeder
Este a zabpelyhet összekeverjük a a joghurttal, vaníliaporral és villával szétnyomkodott eperrel. Betesszük a hűtőbe, és reggelig pihenni hagyjuk.
Ekkor egy tálkába szórjuk a megmosott, leszárazott szedret, ráöntjük a zabos "masszát", és nagy vígan bekanalazzuk.
Mindig jó választás a gyümölcs és a joghurt együtt :) Nagyon finom lehetett főleg így szederrel :)
VálaszTörlésAz volt!!! :) Én köszönöm az ötletet ^^
Törlés