2012. április 2.

Easter is coming: Fehércsokis-mogyorós répatorta

Kapcsolatok.

Unokahúgom lelkesen elmesélte, hogy a fiú, aki régóta tetszik neki, ma rámosolygott. Meg futott mellette tesiórán néhány métert. És láttam az arcán, hogy boldog.
Istenem. Amikor még ennyi boldoggá tette az embert. Vagy talán nem is maguk az események, hanem amit hittünk, hogy következni fog. Hogy innentől már ásó, kapa, nagyharang. Mint a filmekben.

Ezután fél órával később mesélte apa, hogy ma nézi majd meg Mara (a volt/van barátnője) képeit a Társkeresőn. Azt hittem rosszul hallok. Vissza is kérdeztem: regisztrált a társkeresőre? De mégis minek? Elmés kérdés nem mondom, még tőlem is.
DE én ezt akkor sem értem. Hiszen szereti. HIszen folyton együtt vannak. Tudom, hogy rájöttek, hogy nem ugyanazt akarják, de...valamiért mégis együtt kínlódnak már több, mint fél éve!
Akkor hogy beszélhet róla ilyen egyszerűen????


Nem értek a kapcsolatokhoz. Soha nem is fogok. 
Valószínűleg ezért ilyen bonyolult az életem.


Ez már a húsvét "örömére" készült, anya már karácsonykor elkezdte mondani, hogy de húsvétkor muszáj lesz majd megint olyan répatortát sütnöd, mint tavaly!". Amióta pedig kitavaszodott, szinte minden héten szóba kerül egyszer. Mint ismeretes, nem szeretem kétszer ugyanazt csinálni (de gondolom a legtöbben bloggerkörökben így vagyunk ezzel), pedig való igaz, finom volt az a tavalyi. Nagyon.
Azonban volt elfekvőben ez a receptem, a Minitorták és sütemények című könyvből, mindössze apróbb változtatásokat eszközöltem.
A siker pedig ismét töretlen. Ezek szerint a répatorta csak jó lehet?


Hozzávalók egy 20x20-as tepsihez:
10 dkg sárgarépa
7,5 dkg vaj
7,5 dkg cukor
7 dkg mogyoró
6 dkg fehércsoki
1,5 teáskanál sütőpor
13 dkg zsemlemorzsa (nekem 1 kerek zsemle)
2 nagyobb tojás
2 csipet só
fél teáskanál fahéj

A répát meghámozzuk, majd a reszelő apró lyukú részén átdolgozzuk.
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjébő, majd beledolgozzuk a sárgákat is.
A mogyorót ledaráljuk (ha zsemléből dolgozunk, akkor azt is), majd a sütőport, és 3 dkg apróra vágott fehércsokit is belekeverünk. A tojáshabbal felváltva a vajas masszához forgatjuk.
Előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
A tepsit kivajazzuk, majd elsimítjuk benne a tésztát. Nagyjából 25-30 perc alatt készre sütjük.

A maradék fehércsokt egy kicsi nejlonzacskóba tesszük. Vizet forralunk, majd abba belemártva megolvasztjuk a csokit. Kivágjuk a zacskó sarkát, és a kihűlt süteményt becsíkozzuk vele.

2 megjegyzés: