2012. április 6.

Csokiszendvics zöld krémmel

Látjátok milyen szuper a háttéraljam? És ez még csak a kezdet, hamarosan meglátjátok a másikat is, amit Á. szerzett nekem. Köszönöm

Nem mellesleg: ahogyan öregszem, úgy tűnik, mintha egyre okosabb lennék. Az utóbbi időben rá kellett jönnöm, hogy nem az a klassz, aki szuper vicces, és népszerű a hétköznapoban, hanem az, aki akkor is jófej, ha problémák adódnak. És az optimizmusát megőrizve tovább tud lépni.



Hozzávalók 18 db-hoz:
13,5 dkg vaj
1 dl cukor
3 nagy evőkanál kakaópor
negyed teáskanál szódabikarbóna
csipet só
1 nagy tojás
2,5 dl liszt
+1 nagy zacskó színes szórócukor

A vajat habosra keverjük a cukorral és sóval, majd beledolgozzuk a tojást is.
A lisztet, szódabikarbónát és kakaóport összekeverjük egy külön tálban.
Apránként adagolva a száraz hozzávalókat, a robotgéppel tésztát keverünk.
Vizes kézzel diónyi gombócokat (ebből mondjuk elég nagy darabok lesznek) formálunk a masszából, majd koronggá lapítjuk. A körök egyik oldalát megforgatjuk a szórócukorban, majd sütőpapíros tepsire tesszük. 
180 fokra előmelegített sütőben kb. 10-15 perc alatt megsütjük őket.

Mivel nem szeretem a nagyon vajas krémeket, a javasolt helyett a dióka töltelékét használtam:
1,5 dl zsírosabb tej
1 evőkanál liszt
8 dkg vaj
8 dkg porcukor
keserűmandulaaroma

A tejet és lisztet elkeverem, majd lassú tűzön besűrítem. Megvárom, hogy kihűljön.
A vajat és porcukrot robotgéppel kikeverem, belekanalazom a lisztes sűrítést, és legvégül opcionálisan színezem/ízesítem a mandulaaromával.


A recept erről az oldalról.

4 megjegyzés: