2012. február 3.

Répás-quinoás palacsinta fetakockákkal

"Lehet az, hogy külön dimenzióban élünk?
 Egymás mellett létezünk, de mégsem együtt. Mintha minden egyes szavunk hazugság lenne. Nem direkt, vagy bántón, de még is az. Beszélünk egymáshoz, de nem a másiknak."

Ez az egyik kedvenc reggelim. Ciki? Lehet. De nem vicc.
Egyszerű, gyors (de mégis feszegeti a reggelinélkül ébrentöltött perceim határát=kihívás), és egészen "főtt étel érzést" kelt. Na meg produkálja az általam oly nagyon imádott nyers-fílinget. Sőt, tulajdonképpen egészséges is. :)

A receptet Flatcat ihlette az ő zabpelyhes változatával.

Hozzávalók 1 személyre:
17 dkg sárgarépa (tisztított súly)
fél mokkáskanál só
3 evőkanál puffasztott quiona
3 evőkanál rozsliszt
1 evőkanál lenmagpehely
5 dkg feta
fél evőkanál olívaolaj
csipetnyi fehérbors
kb. 3 evőkanál tej

A répát megtisztítjuk, majd lereszeljük. (Inkább a kisebbik lyukon.)
Hozzáadjuk a quionát, lisztet, lenmagpelyhet, sót, borsot, összekeverjük. Az olívolajat rálocsoljuk, a fetát belemorzsoljuk/apró kockákra vágjuk, majd a tejjel egy összeálló, ragacsos masszává dolgozzuk.
Felforrósítunk egy serpenyőt (minimális olajjal ha kell), majd vizes kézzel diónyi gombócokat "csípünk ki" a masszából, és a serpenyőben szétlapítva 2-3 perc alatt mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
Tálalás előtt érdemes 5-8 percet hűlni hagyni, ezalatt kissé megszilárdul. 
Lehet hozzá joghurtot/tejfölt kanalazni, de én magában imádom, úgy is kellőképpen "szaftos".

Ha jobban belegondolok, akár főzelékhez is mehet feltétnek. Mint fasírt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése