2012. január 14.

Brokkolis-diós sajtkrém és a szokásos "mileszha"...

Azt hiszem kezdek aggódni. Nem csak a fellépés miatt (bár mint kiderült, ha színpadra kerülök és felkapcsolódik a lámpa, leblokkolok. Kész. Végem van. Amilyen magabiztossággal csinálom, és tudom azt is, hogy tényleg jó amit csinálok ha nem néznek, a "rivaldafény" mindent elront. 
A másik (kicsit már neccesebb pont), hogy alig bírtam kikelni az ágyból. Szédülök, hányingerem van, slusszpoénként pedig a hasam is fáj. És nem vagyok éhes!!!!!! Én, akinek a reggeli az egyik legkedvencebb étkezése. 

Azért egy csokis kiflit beerőltettem, elvégre hosszú lesz ez a mai nap, ráadásul délelőtt uszi (már ha el tudom magam vonszolni), ráadásul nagy valószínűséggel nem lesz idő ebédre sem...


Ez pedig a tegnapi ebédem: a valami finomat gyorsan kategória egyik klassz (és igen esélyes) jelöltje. Tudom szeretni, hogy olyan jópofa dolgokat produkál a hogyan használjuk fel a hűtő utolsó értelmes tételeit típusú főzés. Már ha ez a kis csuklógyakorlat egyáltalán annak számít.

Hozzávalók 2 személyre:
20 dkg brokkoli
3 dkg feta
fél teáskanál szárított bazsalikom
5 dkg sajtkrém
1 apró szál újhagyma
só, fehérbors

A brokkolit megmossuk, rózsáira szedjük, majd megpároljuk/blansírozzuk.
A hagyma külsejét leszedjük, karikákra vágjuk, és összeturmixoljuk a brokkolival. Keverjük hozzá a sajtkrémet, morzsoljuk bele a fetát, majd ízesítsük a fűszerekkel.

Tálalhatjuk csíkokra vágott zöldség, csapati/pita, pirítós mellé, de kissé felhigítva akár tésztaszósznak is könnyedén beilleszthető.

1 megjegyzés: