Iskola.
Szeretnék jó lenni, de mindemellett a normális életemről sem akarrnék lemondani. A kettő azonban: összeegyezhetetlen. Eddig 1:0 a tanulás javára, szegény sütögetés igen csak háttérbe szorul. Mondjuk ezt most hiába közlöm úgy,minhta valami hihetetlenül nagy újdonság lenne, nem az. Ez megy év eleje óta.
Néhány jegy/dolgozat óta azt tudnám mondani, hogy a töri-magyar megáll a lábán, a matek állhatna jobban is, a biológiáról meg ne is beszéljünk. Katasztrófa. Valahogy nem megy. Mikor eljövök itthonról, még úgy érzem, hogy tudok valamit, sőt, nem csak, hogy tudom, de egész konkrét kis elméletek is összeállnak a fejemben bizonyos anyagrészekből. Ám abban a pillanatban ahogy elém rakják a dolgozatpapírt, meg vagyok lőve. Na nem azért, mert mindent elfelejtek, hanem a kérdések miatt. Maguk a szavak valamilyen szinten ismerősek, de ebben a kombinációban... Szörnyű. Hiszen... nekem erre van szükségem. Hogy fogok én emelt érettségit csinálni, ha egy "szimpla" kis, tanárnő által lájtosnak titulált dolgozatot nem tudok megoldani? (Azért tegyük hozzá, hogy ezek azok a dolgozatok, amik előtt az osztály 90%-a tátott szájjal áll.)
Szóval gáz van. Nem fogom feladni, mert a megfutamodás nem szokásom. Lesz egy érettségim, a kérdés már csak a milyensége.
A biosztanfolyam az utolsó reményem. Na majd ma kiderül.
Addig is inkább ilyent eszem. Mert nagyon finom. És különben is. Szeretem ezt a képet. :)
Hozzávalók 1 személynek:
1 kisebb padlizsán
olívaolaj
4 evőkanál puffasztott rizs (nem a kenyérpótló, szemenként különálló)
4 dkg vöröslencse
1 csapott mokkáskanál só, fehérbors
5 dkg mozzarella
1 paradicsom
A sütőt előmelegítjük 220 fokra. A pdlizsánt megmossuk, félbevágjuk, majd a vágott felüket bedörzsöljük olívaolajjal, majd jó mélyen "beirdaljuk". Sütőpapíros tepsire tesszük őket, és addig sütjük, míg meg nem sül a belseje. Ez körülbelül fél óra.
A vöröslencsét feltesszük főni kb. 1,5 szeres vízben. Ha a simával dolgozunk, annak sok idő kell 8és sok víz), ez azonban kb. 5 perc alatt el is készül. Ügyeljünk rá, hogy ne főzzük szét. Ha nem főtte el az összes levét, nem baj, majd a rizs felszívja. Keverjük össze a rizspuffancsokkal.
Vegyük ki a padlizsánokat a sütőből. Kanalazzuk ki a belsejüket (de vigyázzunk, ne tegyük tönkre a héját), és keverjük a rizses-lencséhez. Ízesítsük sóval, fehérborssal, majd töltsük vissza az üres padlizsánhéjakba.
Vágjuk fel a paradicsomot szeletekre, tegyük a hajócskák tetejére, majd osszuk el a sajtot igazságosan.
Körülbelül 15-20 percig sütést igényelnek, utána fogyasztható is (mert ha a mozzarella megszilárdul, ilyen furcsa gumis állagot kap.)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése