2011. július 16.

Répás-borsós-fetás tojáspogácsa

 "Ez normális kaját is csinál/eszik?"  Szinte látom magam előtt ahogyan egyesek fejében körvonalazódik a kérdés. Többek között azért, mert paradox módon bennem is ugyanez merült fel elsőnek. Hiszen mi a normális? (Nekem.) Ami nem édesség (leszokóban vagyok), vegetáriánus lévén nincs benne hús,  passzol az egészséges táplálkozásos mizériámhoz és persze rengeteg zöldséget/gyümölcsöt foglal finom egységbe. Nagyjából ennyi.  

Egyszerű vagyok, nem? :)

Az alaprecept Renitől , a fenti kritériumokhoz igazítva. (Nézzétek meg, gyönyörűséges fotókat csinál. Ha egyszer házasodásra adnám a fejem, tuti ő lesz a fényképész. Halálbiztos. Egy őféle esküvői sorozat nekem is kell.)

Hozzávalók: 2 bögre fagyasztott répa-borsó finomfőzelék alap (persze frissből ugyanúgy tökéletes, talán még jobb is)
            1 szál újhagyma
            3 dkg feta
            2 evőkanál tönkölykorpa vagy puffasztott amaránt
            1 evőkanál kölespehely
            1 mokkáskanál só
            2 csipetnyi fehérbors
            2 tojás
            1 teáskanál olívaolaj
            3 szál petrezselyem

A zöldségkeveréket gőzben pároljuk puhára. A hagymát karikázzuk fel, majd keverjük össze a szétmorzsolt fetával. Adjuk hozzá a 3 evőkanál szénhidrátot(én magamban csak így hívom), a tojásokat és az olívaolajat. Ezt a keveréket jól keverjük össze, majd tegyük bele a párolt zöldséget is. Ízesítsük sóval, borssal, majd vagdossuk bele a petrezselymet.
Forrósítsunk fel egy jó vastag aljú serpenyőt (legjobb talán a tapadásgátlós), majd pár perc alatt süssük aranybarnára a lepénykék mindkét oldalát.
                               8 db tenyérnyi korong
           

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése