Egyszerű vagyok, nem? :)
Az alaprecept Renitől , a fenti kritériumokhoz igazítva. (Nézzétek meg, gyönyörűséges fotókat csinál. Ha egyszer házasodásra adnám a fejem, tuti ő lesz a fényképész. Halálbiztos. Egy őféle esküvői sorozat nekem is kell.)
Hozzávalók: 2 bögre fagyasztott répa-borsó finomfőzelék alap (persze frissből ugyanúgy tökéletes, talán még jobb is)
1 szál újhagyma
3 dkg feta
2 evőkanál tönkölykorpa vagy puffasztott amaránt
1 evőkanál kölespehely
1 mokkáskanál só
2 csipetnyi fehérbors
2 tojás
1 teáskanál olívaolaj
3 szál petrezselyem
A zöldségkeveréket gőzben pároljuk puhára. A hagymát karikázzuk fel, majd keverjük össze a szétmorzsolt fetával. Adjuk hozzá a 3 evőkanál szénhidrátot(én magamban csak így hívom), a tojásokat és az olívaolajat. Ezt a keveréket jól keverjük össze, majd tegyük bele a párolt zöldséget is. Ízesítsük sóval, borssal, majd vagdossuk bele a petrezselymet.
Forrósítsunk fel egy jó vastag aljú serpenyőt (legjobb talán a tapadásgátlós), majd pár perc alatt süssük aranybarnára a lepénykék mindkét oldalát.
8 db tenyérnyi korong
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése