Ismét egy Feketeerdő, ismét Fofiéknak. Csak a receptben leírt piskóta helyett ezt használtam, mert kicsit talán puhább, és emiatt jobban összeérnek az ízek. A díszítésre azért vagyok büszke, mert egyrészt leküzdöttem a mit tegyünk, ha a legutolsó simításoknál derül ki, hogy eggyel kevesebb meggyszemünk van a díszítéshez, mint kéne, és nincs utánpótlás, mert az összes többi ott csücsül a krémben a torta gyomrában című problémát (kerestem egy zacskó fagyasztott cseresznyét a mélyhűtőben, és mintha meggy volna alakzatban odabiggyesztettem), másrészt meg a hogyan díszítsünk egy szimpla nejlonzacskóval habzsák hiányában fejezetet is meglepően jól áthidaltam. Mindezt elég vacak állapotban. (Meg is fogadtam, hogy na akkor innentől buli után nincs tortázás - pontosabban előtte meg kell csinálni. Aztán kiderült, hogy semmi köze nem volt a tegnaphoz/vagy nem sok, szimplán csak PMS.)
2011. június 4.
Feketeerdő-torta again és minden szép, ha a vége jó (?)
Ismét egy Feketeerdő, ismét Fofiéknak. Csak a receptben leírt piskóta helyett ezt használtam, mert kicsit talán puhább, és emiatt jobban összeérnek az ízek. A díszítésre azért vagyok büszke, mert egyrészt leküzdöttem a mit tegyünk, ha a legutolsó simításoknál derül ki, hogy eggyel kevesebb meggyszemünk van a díszítéshez, mint kéne, és nincs utánpótlás, mert az összes többi ott csücsül a krémben a torta gyomrában című problémát (kerestem egy zacskó fagyasztott cseresznyét a mélyhűtőben, és mintha meggy volna alakzatban odabiggyesztettem), másrészt meg a hogyan díszítsünk egy szimpla nejlonzacskóval habzsák hiányában fejezetet is meglepően jól áthidaltam. Mindezt elég vacak állapotban. (Meg is fogadtam, hogy na akkor innentől buli után nincs tortázás - pontosabban előtte meg kell csinálni. Aztán kiderült, hogy semmi köze nem volt a tegnaphoz/vagy nem sok, szimplán csak PMS.)
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése