Hozzávalók: -Világos tészta:38 dkg világos piskótamorzsa
11 dkg vaj
50 ml tej
- Sötét tészta: 30 dkg sötét piskótamorzsa
7 dkg vaj
50 ml tej
-Cseresznyezselé: 30 dkg cseresznye
2 evőkanál cukor
2 púpos teáskanál zselatin
1 evőkanál víz
-Csokimousse: 4 tojás
10 dkg nagyon étcsokoládé
kb. 1csapott evőkanál cukor
3 evőkanál tejszín
Első lépésként kibélelünk folpackkal egy pici tepsit.
Mindkét "tészta" készítése azonos: a vajat megolvasztjuk, majd ráöntjük a piskótamorzsára, és a tej segítségével egy kézhez már nem ragadó masszát ügyködünk belőle. Elsőnek a világosabb masszát nyomkodjuk a tepsibe, majd a barnát. Minél egyenletesebb legyen, mert különben szeletelésnél csúnyán meglepődünk.
A gyümölcszseléhez magozzuk ki a cseresznyét, majd tegyük fel főni a cukorral és vízzel. Ha már nagyjából elfőtte, akkor vegyük le a tűzről, és keverjük bele a zselatint. Ha nem csomós, tegyük vissza, és sűrítsük be. Vigyázzunk, ha elkezdett forrni, az gázos, mert akkor a sűrítő hatást fújhatjuk. Egyenletesen kenjük a kekszrétegek tetejére.
A csokimousse receptje Foncsitól: A fehérjékből verjünk nagyon kemény habot. A csokit olvasszuk meg vízfürdőben, majd keverjük hozzá tejszínt. A tojássárgákat a cukorral keverjük össze jól, és homogenizáljuk a csokival. Nem tudom mennyire érthető, de itt már természetesen nincsen melegítés. Legvégül forgassuk bele a tojáshabot. Öntsük a cseresznyezselé tetejére, majd tegyük egy éjszakára hűtőbe, hogy jól megdermedjen.
Másnap gyönyörűen szeletelhető.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése