2011. április 26.

5csokis brutáltorta

A neve is elég beszédes, már csak a kalóriatartalmát illetően is. Rengeteg csoki. És akkor még nem említettem a belsejében megbújó marcipánt, vagy a karamelles mogyorót, amit a bonbonok rejtenek. A mascarpone meg nyugodtan merüljön a feledés homályába...
Viszont pont a töménysége miatt isteni. Egy szeletnél többet egyszerűen már nem kíván az ember. És ugyanezen okok miatt nem tanácsos koktélozás közben fogyasztani. Ugye apa?


Hozzávalók: 2 adag tészta
      Ezt egy 26 cm-es tortaformában megsütjük, majd miután kihűlt, 3 lapra vágjuk.

                      80 g pirított mandulás-körtés étcsokoládé (ez egy tábla)
                      12,5 dkg mascarpone
                      1,5 dl tejszín
                      1 teáskanál porcukor
A csokit vízfürdőben megolvasztjuk, majd jó alaposan összedolgozzuk a mascarponéval, és a keményre vert tejszín FELÉVEL(!) A másik fele a másik csokikrémhez kell majd, de így kevesebbet kell mosogatni. Ez kerül a legalsó tortalapra. Fontos, hogy azonnal kenjük rá, mert hamar besűrűsödik, és nagyon kemény lesz.Ráhelyezzük a 2. piskótalapot.


                      1 csomag étcsokis pudingpor
                      3 dl tej
                      3 evőkanál nutella
A tejet a pudingporral simára keverjük, majd a szokásos módon megfőzzük. Még melegen hozzákeverjük a nutellát, és torta tetejére simítjuk. Erre rárakjuk az utolsó lapot.


                      80 g vörösáfonyás étcsokoládé (HEIDI)
                      12,5 dkg mascarpone
                      a megmaradt tejszín
A fentihez hasonlóan ebből is krémet gyártunk, és a torta tetejére kenjük.


                       kb. 10-15 dkg marcipán
Tortalap nagyságú kört nyújtunk belőle, és a krém tetejére illesztjük. Igyekezzünk pontosan dolgozni, mert ha egyszer rátettük, már nagyon nehéz leszedni.

                     
                       2 dl tejszín
                       7 dkg átcsokoládé
                       1 evőkanál kakaópor
A csokit megolvasztjuk, a tejszínt habbá verjük a kakaóporral, majd az étcsokit is beledolgozzuk. Gyorsan, vizes késsel vigyük fel a torta oldalára, mert ez is hamar szilárdul.

                         1,5 dl tejszín
                         5 dkg tejcsokoládé
A tejcsokit megolvasztjuk, és hozzákeverjük a habbá vert tejszínhez. Csillagcsőrös habzsákba töltjük, és körberajzoljuk vele az oldalát-tetejét.

                         
                         80 g  85%-os étcsokoládé (HEIDI)
                         2 dkg tejcsokoládé
                         1 csomag karamellizált mogyoró
Az ét és tejcsokit összeolvasztjuk, majd kikenjük vele a bonbonformánk szélét. Mélyhűtőbe tesszük körülbelül 10 percre. Ezalatt apróra törjük a mogyorót. Miután kivettük a formát, a megszilárdult csokiréteg közepét megtöltjük, de csak annyira, hogy a háromnegyedéig legyen. A maradék csokival lezárjuk a bonbonokat, és egyenletesre alakítjuk a tetejüket (ami az alja). Ismét 10 percre mélyhűtőtúra, majd óvatosan nyomkodjuk ki szilikonformából.

5 megjegyzés:

  1. Jól hangzik! De mennyi időbe telik?:)

    VálaszTörlés
  2. Az elkészítés? Hát, a leírás hosszától nem kell megijedni, én úgy másfél órát pepecseltem a töltéssel, és díszítéssel.De pontosan nem tudom. Majd most csütörtökön lemérem :)

    VálaszTörlés
  3. Hát ez.... ez.. nagyon szuperül hangzik és néz ki! És plusz "gigalájk" annak, hogy a bonbonok is sajátok :)
    Úú, de megsütném. Mondjuk most dobtortát sütök, de majd holnap meglátod :D (igen akkor lesz kész :P)

    VálaszTörlés
  4. Én meg szívok a szálkásítós étrendemmel bakker:) most is megettem egy egész konzerv őszibarackot de nem sokat segített... de késő van már...:(
    :D

    VálaszTörlés
  5. Dani, ha jól tudom, a szálkásítás nem fogyókúrát jelent :D

    VálaszTörlés