2011. március 11.

Kókuszos keksztekercs

Sokszor a legegyszerűbb dolgok a legfinomabbak. Mint ez. Semmi pepecs, csak bevágsz mindent egy tálba, az meg szépen összerakja neked. Sokszor azt kívánom bárcsak minden ilyen egyszerű lenne. Aztán rájövök, hogy pont az a jó, hogy a dolgok sokszor bonyolultak.

Ez 2 szempontból "más", mint a hagyományos. Egyrészt, mert nem darált kekszből készült, hanem fáradtságos munkával összegyűjtött piskótaszélekből. Csokiparinál olvastam, hogy elvileg ettől keményebb lesz, és rögtön meg akartam tudni, hogy mi az igazság.
A másik, hogy nem túlzottan preferálom a vajkrémeket. Konkrétabban: utálom. Amennyire tudom, ennek meg a krémje kókusz, cukor és vaj. Csokipari ötletére bennem is felmerült, hogy tényleg, máshogy is meg lehet oldani, nem?

Hozzávalók: 21 dkg piskóta és édestésztadarálmány
                       6 dkg puha vaj
                       3 evőkanál baracklekvár
                      
Összekeverem a morzsát a lekvárral, majd hozzávagdosom a puha vajat, és dagasztókarú robotgéppel masszát gyúrunk belőle.
Sütőpapíron téglalapot nyújtunk a masszából.

                        2,5 dl tej
                        2 evőkanál cukor
                        fél zacskó vaníliás pudingpor
                        5 púpos evőkanál kókusz
                        7 dkg puha vaj
                        1 vaníliáscukor
                        1 evőkanál porcukor

A tejet a cukorral és pudingporral jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a kókuszt is, és addig főzzük míg be nem sűrűsödik.
A vajat, vaníliás és porcukrot kikeverjük. Ha kihűlt a kókuszos massza, hozzákeverjük.

A kinyújtott masszát egyenletesen megkenjük a krémmel, és a sütőpapír segítségével feltekerjük. Hűtőbe tesszük minimum 4 órára, hogy kellőképpen megszilárduljon. Persze azt se felejtsük el, hogy sohasem lesz olyan kemény, mint a margarinos tesója.
                                                                                              1 db 35 cm hosszú rúd lesz belőle.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése