Hozzávalók: 4 tojás
15 dkg cukor
13 dkg liszt
10 dkg puha vaj
1 csipet só
1 evőkanál sütőpor
1 citrom reszelt héja
A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd felhasználásig hűtőbe tesszük. A tojásfehérjét a cukorral fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a vajat, sót, és a lisztet apránként szitálva. A fehérjehabot apránként, óvatosan beleforgatjuk.
Nagy tepsibe sütőpapírt terítünk, és egyenletesen rákenjük a masszát.
Előmelegített 180 fokos sütőben körülbelül 20 perc alatt készre sütjük, majd hagyjuk kihűlni.
2,5 dl tej
6 dkg cukor
2 vaníliáscukor
3 csapott evőkanál liszt
1 dl habtejszín
2 evőkanál rum
A tejet elkeverjük a cukrokkal és liszttel csomómentesen, majd folyamatos kevergetés mellett sűrűre főzzük. Fontos, hogy teljesen kihűljön, mert ha melegen összekerül a tejszínhabbal, akkor az elveszti formatartó hatását. A habtejszínt egy kiskanál porcukorral kemény habbé verjük, majd hozzáadjuk a kihűlt főzött krémet, és együtt simára keverjük. Legvégül a rumot is belevegyítjük.
A piskótát kettévágjuk, megtöltjük a krémmel, majd hűtőbe tesszük egy éjszakára.
Másnap már szépen szeletelhető, és az esztétikusabb összhatásért, a tetejét hintsük be porcukorral.
A recept azt hiszem Andi Konyhájából.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése