Hozzávalók: 5 tojásfehérje
10 dkg cukor
7,5 dkg darált dió
7,5 dkg liszt
csipet só
A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd beleszórjuk a sót, és a liszttel elkevert dióőrleményt. Előmelegített 165 fokos sütőben 5 lapot sütünk. Ha már barnás a tortalap széle, és a teteje nem ragad, akkor jó.
2 tojássárgája
3,3 dl tej
2 dkg cukor
1 vaníliáscukor
3 dkg darált dió
1 teáskanál reszelt citromhéj
fél zacskó pudingpor
11 dkg vaj
2 dl tejet felforralunk a cukorral. A maradék tejet, tojássárgákat, pudingport, citromhéjat és diót összekeverjük, majd a forró tejhez öntjük, és folyamatosan kevergetve besűrítjük.
Ha kihűlt, a puha vajjal egy robotgép segítségével teljesen homogénre dolgozzuk a diós pudingunkkal.
Kiválasztjuk a legszebben sikerült lapot, és áthúzzuk: 7 dkg olvasztott fehércsoki+pár csepp olaj keverékével, majd olvasztott étcsokival mintázzuk.
Összeállítás: Megtöltjük mind a 4 lapot, bevonjuk az oldalát is a krémmel, majd megszórjuk a külsejét piskótamorzsával. Lehet darált dióval is, de nekem pont elfogyott, és lusta voltam lemenni újra törni. A tetejére illesztjük a megszáradt, nem folyékony tetőt. Ha a széle nem olyan szép, vagy eláll, akkor egy kevés tejszínhabbal könnyen menthető a helyzet.
A recept egy része változtatás, a nagyobbik Elrenortól, aki a Gombaházikó című oldalt viszi. Nagyon szép dolgokat csinál, érdemes megnézni. :)
Szia!
VálaszTörlésNagyon szép lett, gratulálok! :) Fehércsoki van a tetején, ugye?
azta, nagyon szép lett Panka!! ;D
VálaszTörlésköszönöm szépen :) és igen, biztosabbnak éreztem mint hogy fondanttal játszadozzak. De a recepté az érdem :)
VálaszTörlésKöszönöm zsuuuzsiiii :P
Pankus, ez valami csodaszép!!Remélem tetszeni fog a néninek!:D
VálaszTörlésAzt hiszem tetszett neki...megmondták a bések. XD
VálaszTörlés