Gondoljunk csak bele, egy lapos "pogács", tele sok-sok friss zöldséggel. Ami sütés után már egyáltalán nem tűnik zöldségesnek. Csak külsőleg. Főleg a répa íze érződik, ettől kicsit édeskés, és persze durván Narancssárga!
Ő az új kedvenc, amióta Szöszi anyukája beijesztett ezzel a szójadologgal. Oké, hogy nem probléma ha nem áll fel, de némi szexuális vágy nem ártana.
Hozzávalók: fél lilahagyma apróra kockázva
2 répa megpucolva, lereszelve
fél teáskanál himalaya só
2 csipet fehér bors
5 dkg tönkölybúza
1 evőkanál olívaolaj
1 púpos evőkanál lenmagpehely
2 evőkanál tönkölybúzaliszt
A tönkölybúzát megfőzzük kb. 3-szoros vízmennyiségben. Leszűrjük róla a vizet, átmossuk, és összekeverjük a többi hozzávalóval. Vizes kézzel gombóckákat gyúrunk belőle, amit a sütőpapíros tepsiben szétlapítunk, és formázunk kör alakúra. Előmelegített 180 fokos sütőben körülbelül 15 percig sütjük.
12 db "pogács" a végeredmény
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése