2011. március 1.

Répás-hagymás tönkölykeksz

Gondoljunk csak bele, egy lapos "pogács", tele sok-sok friss zöldséggel. Ami sütés után már egyáltalán nem tűnik zöldségesnek. Csak külsőleg. Főleg a répa íze érződik, ettől kicsit édeskés, és persze durván Narancssárga!
Ő az új kedvenc, amióta Szöszi anyukája beijesztett ezzel a szójadologgal. Oké, hogy nem probléma ha nem áll fel, de némi szexuális vágy nem ártana.


Hozzávalók: fél lilahagyma apróra kockázva                       
2 répa megpucolva, lereszelve
fél teáskanál himalaya só          
 2 csipet fehér bors                      
5 dkg tönkölybúza                      
1 evőkanál olívaolaj                    
1 púpos evőkanál lenmagpehely
2 evőkanál tönkölybúzaliszt        
A tönkölybúzát megfőzzük kb. 3-szoros vízmennyiségben. Leszűrjük róla a vizet, átmossuk, és összekeverjük a többi hozzávalóval. Vizes kézzel gombóckákat gyúrunk belőle, amit a sütőpapíros tepsiben szétlapítunk, és formázunk kör alakúra. Előmelegített 180 fokos sütőben körülbelül 15 percig sütjük.
                                              
        12 db "pogács" a végeredmény

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése