2011. február 20.

Tofus-tökmagos quinoa keksz

Ismét egy sós, ezúttal a tofu örömére, amihez nagyon hosszú idő után sikerült újra hozzájutnom. Hála apának. :)
Nem utolsó sorban rohamos tempóban pusztítgatom ezeket a falatokat, úgyhogy hasonló tempóban kell csinálnom az utánpótlást.



Hozzávalók: 5 púpos evőkanál puffasztott quinoa
                      1 újhagyma
                      10 dkg füstölt tofu
                      1 kávéskanál himalaya só
                      1/4 kásvéskanél fehérbors
                      1 evőkanál olívaolaj
                      1 evőkanál víz
                      2 evőkanál tönkölybúzaliszt

A quinoát beáztatjuk vízbe 2 percre. Az újhagymát karikákra vágjuk, a tofut apró kockákra. Összekeverjük a quinoát, a natúr hagymát, tofut, sót, borsot, és amennyire csak lehet összedolgozzuk. A tofut nyugodtan túrószerűre. Ezután hozzáadjuk az olívaolajat, vizet és tönkölylisztet.
Lapos köröket formázunk a 2 diónyi gombócokból, és előmelegített 180 fokos sütőben kb 17 percig sütjük.
                                                                                                               13 keksz lesz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése