Bár személy szerint nekem a natúr verzió jobban ízlik. Sokkal. Úgyhogy mindenképpen kóstoljuk meg, mielőtt összecsokizzuk, hátha más is így érez. :)
Hozzávalók:22 dkg ananász összepürésítve
1 tojás
csipet só
37 dkg liszt+2 púpos evőkanál+a golyózgatáshoz
fél zacskó sütőpor
2 csomag vaníliáscukor
8 dkg demerara barnacukor
1 narancs reszelt héja
8 dkg margarin
Összekeverjük az ananászt, tojást, cukrokat, narancshéjat. Hozzáadjuk a lisztet apránként, a sütőport is. A margarint belevagdossuk, majd elmorzsoljuk a keverékkel.
Előmelegítjük a sütőt 180 fokra. Sütőpapíros tepsibe diónál nagyobb golyócskákat lapítunk szét, közben bátran lisztezzük a kezünket. De figyeljünk! Ne legyen leragadva a papírhoz, mert utána nehéz lesz leszedni. Rövid ideig sütjük, a színe legyen szép matt, de azért ne nyersen szedegessük ki.
1 teáskanál chilipor
10 dkg étcsokoládé
fél evőkanál étolaj
Vízfürdőben összemelegítjük a 3 elemet, úgy, hogy teljesen homogén legyen.
Rámaszatoljuk a puszedlik tetejére, mintha teljesen spontán csak megdermedt volna lefolyás közben.
Nagyjából 30 db puszedli lesz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése