Hozzávalók: kb. 12 dkg nem csiperke gomba (az Auchanben vettünk egy vegyes gombatálat, és annak az ismeretlen tagját használtam fel, de a borítóra nem volt ráírva, hogy mi a neve. A mennyiség szárastul értendő. Tehát úgy kb. 8 dkg gombafej.)
1 maroknyi petrezselyem
2 csipet só
1 csipet fehérbors
1 gerezd fokhagyma
3/4 dl tejszín
A gombák szárát vagdossuk le, hogy csak a kalapjuk maradjon. Én a kalapokat még 3-4 felé tépkedtem, de nem szükséges, ha nem olyan túl nagyok. Egy száraz! teflonserpenyőben elkezdjük pirítani a száraz! gombákat. Ne mossuk meg, inkább törölgessük le róla a koszt. Sütés közben úgyis meghalnak a bacik, nem igaz? Ez a mostani nem is volt koszos, bár én nem vagyok túl kényes ezen a téren. Szóval pirítsuk, közben kézzel is segíthetünk rányomkodni. Ha már látszik rajta-vagyis összébb esett, öntsük rá a tejszínt. Ebbe szórjuk bele a sót, borsot, és kevergessük. Nálam a tejszín rátapadt a gombákra, és ez nagyon jó volt. Kellett. Ha már majdnem "felszívódott" az összes tejszín, nyomjunk át egy gerezd fokhagymát egy nyomón, és jól keverjük el a gombával. A legvégén szórjuk rá a petrezselymet,, és azt is forgassuk össze a keverékkel.
Ennyi gombából egy egyadagos ebéd jön ki.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése