2011. január 12.

Diós-datolyás keksz

Még anya barátnőjétől kaptam egy csomag aszalt datolyát, és már a megköszönésekor döntöttem, keksz lesz belőle. Ma született meg a 2 napja érő akció, csak állandóan fáradt vagyok. De fantasztikus. Ezért megérte várni.



Hozzávalók: 1 csomag aszalt datolya - 14 dkg csupasz
                   12 dkg pirított durvára vágott dió
                   30 dkg finomliszt
                   fél zacskó sütőpor
                   13 dkg puha margarin
                   12 dkg porcukor
                   1 csipet só
                   1 teáskanál fahéj
                   1 tojás
                   1 púpos evőkanál tejföl


A lisztet, sót, sütőport, datolyát, diót, porcukrot és fahéjat elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a tojást, és beledolgozzuk. Ezután a tejföllel olyan masszát gyúrunk belőle, amiből jól tudunk golyókat csinálni, nem ragad a kezünkre.
Előmelegítjük a sütőt 200 fokra. Sütőpapíros tepsire tesszük a sütnivaló kekszeket. Kb dió nagyságú, vagy annál picit nagyobb méretű tésztából golyót formálunk, és szétlapítjuk, majdnem egy ujjnyi vastagra. 10 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni.
                                                                                  33 keksz lesz ekkora adagból.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése