Hozzávalók: 25 dkg liszt
175g vaj
2 dkg cukor
1 tojás
fél evőkanál víz
A hozzávalókból gyors mozdulatokkal tésztát gyúrunk, majd belenyomkodjuk egy piteformába. Nem kell kivajazni, mert a tészta tarttalmaz annyi vajat, amitől már nem ragad bele.
fél kg gyümölcs
2 tojás
6 dkg cukor (ha befőttből van), 12 dkg natúr gyümölcshöz
200 ml tejszín
25 dkg liszt
vaníliaaroma
200 fokra előmelegítjük a sütőt. A tojásokat, cukrot, tejszínt, lisztet, vaníliaaromát összekeverjük, majd a legvégén a gyümölcsöket is óvatosan beleforgatjuk. A tölteléket a tésztára öntjük és kb. 40 perc alatt aranybarnára sütjük.
A recept amúgy pákosztos macska oldaláról származik.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése