2010. december 2.

Gesztenyés virágok

Hát ebből sütöttem vagy 200 darabot. Szerintem mikulásra tökéletes, főleg kisgyerekeknek, egyrészt mert pici, így sokaknak jut belőle, másrészt meg mert egy édes kis virágot mindenki szívesen eszik meg. Eredeti formájában ez párnácska lenne, a tetején rózsaszín cukormázzal, úgy se utolsó. Így viszont aranyosabb. Csak ezerszer melósabb. Mire kiszurkodtam a kis formákat, aztán a közepébe tettem a masszát-amit sose sikerült elsőre eltalálni-, rá a tetejét, összenyomkodni jól, nehogy a töltelék kitüremkedjen az esetleges lyukakon, majd felszedegetni a gyúródeszkáról, amiközben sajnos erősen sérült az alakjuk. Szóval kicsit problémás csak. Nagy mennyiségben csak erős idegzetűeknek. Mármint a készítés részét. Enni sokkal egyszerűbb. :) És gyorsabb.

Hozzávalók:
      15 dkg félzsíros tehéntúró
      1 dl étolaj
      1 dl tej
      5 dkg porcukor
      1 tasak vaníliáscukor
      30 dkg liszt
      1/2 tasak sütőpor
      25 dkg gesztenyemassza

A túrót áttörjük, majd elkeverjük az olajjal, tejjel és cukrokkal. A lisztet, sütőport és csipet sót is összevegyítjük, majd a száraz és nedves hozzávalókból egy rugalmas tésztát gyúrunk.
Vékonyra nyújtjuk, és vagy: Nagy köröket szaggatunk, aminek a közepére annyi masszát teszünk amennyi csak belefér, félbehajtjuk, és a széleit jól összenyomkodjuk.
                                           Valamilyen mintát szaggatunk, és az egyikre helyezünk a töltelékből, a másikat a tetejére rakjuk, és jól összenyomkodjuk a széleit.
Figyeljünk, hogy annyira ne legyen sok a töltelék, hogy ne tudjunk biztosan összenyomkodni.
Előmelegített 190 fokos sütőben aranybarnára sütjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése