Hozzávalók: 1 db piskóta ( nekem ez erősen mindent bele alapon ment, egy fél zacsi sütőpor, pici víz, egy kis doboz tejföl, 2 tojás, 2 plusz sárgája, 3 kanál cukor, meg annyi liszt, hogy olyan jó kis piskóta tésztaállaga legyen)
A krémhez 6 db nagy almát megpucolunk, apróra vágjuk, botmixerrel pürésítjük, hozzáadunk egy üveg citromaromát/citromot, kiskanál fahéjat, egy vaníliáscukrot, 3 kanál barnacukrot, és 2 zacskó vaníliáspudingport.
A mostani tészta "adottságaként" tettem egy 2. fajta tölteléket is bele: a szívecske közepén egy kisebb szívecske valamiért több centi magasra felpúposodott. Szépen egyenesre vágtam, apróra daraboltam a pici részt, majd jól meglocsoltam rummal, és egy pici cukorral. Eredetileg keserűmandulaaromával akartam zöldre színezni, de azt sajnos nem találtam. Ha ez másnak nem történik meg-ami szinte biztos- az mindezt babapiskótával is helyettesítheti. Csak arra nem kell plusz cukor.
Így lett a torta: félbevágtam a tésztámat, rá a fele almazselé, rumospiskóta, maradék almazselé, tészta, és az egészet szépen bevonni tortabevonóval.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése