2010. november 7.

Babakeksz téli kiadásban

Teázóknak finom kísérő. Egy babának jó kis uzsonna. Nekem a kedvenc rágcsálnivalóm.
A finom fűszerek jól illenek az almához, a vaj pedig igazán omlósság teszi a tésztát. Nem csak babáknak. :)






Hozzávalók: 5 dkg zabpehely
                   10 dkg teljeskiőrlésű  liszt
                    8 dkg alma reszelve
                    4-5 dkg méz
                    1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
                    5 dkg puha vaj
                   1 csipet só
                   1 teáskanál sütőpor
                   1 tojás

A zabpelyhet, lisztet, sót, fűszert, sütőport, mézet, reszelt almát, tojást összegyúrjuk, és 10 percig pihentetjük. A sütőt 200 fokra előmelegítjük, majd a tésztából diónyi gombócokat formálunk. Sütőpapíros tepsibe tesszük és kicsit ellapítjuk. Fontos. hogy ujjnyi vastagságú maradjon, mert a vékony nem marad finom puha. Kb. 10 percig sütjük, a lényeg, hogy a külseje megsüljön, belül puha maradjon, mivel hűlés közben is szilárdul.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése