A finom fűszerek jól illenek az almához, a vaj pedig igazán omlósság teszi a tésztát. Nem csak babáknak. :)
Hozzávalók: 5 dkg zabpehely
10 dkg teljeskiőrlésű liszt
8 dkg alma reszelve
4-5 dkg méz
1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
5 dkg puha vaj
1 csipet só
1 teáskanál sütőpor
1 tojás
A zabpelyhet, lisztet, sót, fűszert, sütőport, mézet, reszelt almát, tojást összegyúrjuk, és 10 percig pihentetjük. A sütőt 200 fokra előmelegítjük, majd a tésztából diónyi gombócokat formálunk. Sütőpapíros tepsibe tesszük és kicsit ellapítjuk. Fontos. hogy ujjnyi vastagságú maradjon, mert a vékony nem marad finom puha. Kb. 10 percig sütjük, a lényeg, hogy a külseje megsüljön, belül puha maradjon, mivel hűlés közben is szilárdul.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése