2014. november 8.

szombat

céklás-banános "slushie", cukormentes fenyőmagos almás torta
beetroot-banana slushie, sugarfree apple cake with pine nuts

A slushie az én olvasatomban egy smoothie, amit kanalazni lehet. Nem tudom, hogy hol hallottam, de egyik nap úgy keltem fel, hogy én akkor most slushie-t fogok készíteni. És készítek gyakran azóta is,  néha edzés előtt, néha uzsonnára, úgyhogy jobb, ha megjegyzitek, fogtok még vele találkozni. ;) Amióta véget ért a nyár, és hűvösebb az idő, már nem telik el piacozás anélkül, hogy egy hatalmas sütőtököt, és egy nagy zacskó friss céklát ne tennék a kosaramba. Az pedig, hogy puhára sütve, vagy nyersen turmixolom, igazából csak attól függ, hogy éppen mit találok a hűtőben. Zárójelben azért megjegyezném, hogy nekem a nyers változat jobban ízlik, egészen más ízkombinációt adnak úgy a banánnal.
A torta pedig... valamikor 2 évvel ezelőtt vásároltam egy Jamie magazin évkönyvet (azóta se többet), abban találtam a receptet. Hmm. Jó-jó, de nem tökéletes. Neki kell futnom még egyszer. 

Slushie in my vision is a smoothie what you eat with a spoon. I've no idea where I've seen it, but some days ago I woke up with a thought I will make slushie. And make it frequently as afternoon or post workout snack. So addictive.
The cake. Sugarfree, full of with dried fruits but... not perfect. Yet. I have to run up again.

4 megjegyzés:

  1. Na de hol annak a nem tökéletes almatortának a receptje, Panka? Itthon a sok alma, épp erre várnak! :) V. Á.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A nem tökéletest finom jelzésnek szántam, hogy a receptre várni kell ;) de ígérem, hogy a héten újra megcsinálom - már a változtatásokkal - és ha minden a számításaim szerint halad, kikerül! De ha ennyire almadömping van, majd affelé terelem a reggeliket :)

      Törlés
  2. Hát Pankám, az a nagy helyzet, hogy sokkal inkább ilyet ennék/innék a legközelebbi találkánkon, mint azt az ominózus csokitortát :P

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Annál a szerencsétlen csokitortánál nagyjából minden jobb... igazából ha visszagondolok, nem is értem, hogy egy ilyent hogyan adhattak el nekünk...

      Törlés