2014. február 24.

8 / 52

répás mazsolás tejberizs, mandarin, házi cukormentes "csokiszirupos" kakaó

répa-narancs-körte turmix, töltött tojás
A mai reggelim kicsit visszafogottabb volt a szokásosnál, miután előző este, futás után benyomtam egy 2 tálkányi mogyoróvajas-kókuszos-mazsolás müzlit. Van ez így.

magos rozsos kifli vajjal, főtt tojással, retek, répa, koktélparadicsom, kávé
Cuki kis kávé"főző" tesztelése kipipálva (valóban működik, és finom is), és hogy bearanyozzam a mai napomat, ráakadtam egy tejhabosítóra is. Ezután csak tejhabot fogok enni. Tejhabot, tejhabbal.

turbó energiamüzli körtével, ananászszeletek, citromos "Ébresztő" tea
Először úgy voltam vele, hogy pofátlanság kiszedegetni a kész müzlikeverékből az aszalványokat, aztán még pluszban tenni is bele mazsolát, kókuszchipset, MOGYORÓVAJAT... aztán függő lettem. Háborgó vitaminhiányos lelkiismeretem meg a belereszelt körtével enyhítem.

tejhabos kávé, banán, mandula
Ismét a tegnap számlájára írandó reggeli. Na jó, az igazság kedvéért azt hozzá kell tennem, hogy a képen látható bögrén kívül megittam még 2 másik ugyanilyennel. Nem tesz jót ez a folyamatos szürkeség, na. Napocska, kérlek süss ki egy kicsit!!!


gyümölcssaláta(kiwi+alma), pirított mandula, kókuszchips, kókusztejes kávé
Nos, még csak tanulom a tejhabosító használatát, de mivel ebben a házban semminek sincsen meg a leírása, kicsit lassan haladok. Előny, hogy az egész készüléken minössze 1 gomb van, így túl sokat nem kell gondolkodni, hátrány, hogy pár napja valamiért nem tudok olyan jó állagút összehozni, mint az elején, amit ezáltal viszont nem tudok a technikára fogni. A kókusztej alighabosodásából kiindulva  arra a következtetésre jutottam, hogy a tejhab minősége valószínűleg igencsak egyenes arányban mozog a tej zsírtartalmával... szóval jelenleg várom a jobb tejet. ;)


kókuszos-mandulás scone, joghurt lenmaggal, uborka-kiwi-alma-kókusz smoothie, kávé
Vasárnapi kókuszos tobzódás. A scone-t tegnap éjszaka sütöttem, miután felfedeztem a szekrényben egy kallódó zacskó kókuszreszeléket... hát, még nem tökéletes, de jó kiindulási alap :) Amúgy meg ilyen reggelem is rég volt sem volt még: üres ház, pizsamában ücsörgés, internet-böngészés... mintha csak otthon lennék :)

2 megjegyzés: