2014. február 2.

5 / 52

korpás keksz avokádóval, fügével és kecskesajttal, karambolás zöld tea
Mióta eljöttem otthonról, nem ettem sajtot. A család mindig azt mondta, túl drága. Önállóságom utolsó fázisához érkezve úgy döntöttem, megjutalmazom vele magamat. Az avokádó krémessége, a kecskesajt enyhe állatias sóssága és a füge édessége valami fantasztikusan passzolt egymáshoz. Tobzódás a javából.

kókuszos magos granola, karambola, tuna, tej
Nem tudtam megfejteni milyen nyelven íródott a szakácskönyv. És azt sem gondoltam volna, hogy a karambola ennyire savanyú. Cserébe vigasztal, hogy tényleg magától ilyen szabályos csillag alakú.


ananász, avokádó, főtt tojás, alfajor, zöld tea
Az alfajor tényleg az egyik legjobb dolog a világon. Azok az omlós kis kekszek, közöttük a nyúlós karamellkrémmel... rendkívül addiktív. Sőt, az ananász is párját ritkítóan szerencsés választás volt. A lehető legtökéletesebb búcsúreggeli volt.


repülős reggeli - rántotta, narancs, oregánós grissini, víz, kávé 
Annyira szörnyen nézett ki eredetiben ez a kép, hogy muszáj volt filtereznem. Sajnos az ételnek sem ártott volna. Tudom, hogy ezektől az ételektől nem a gasztronómiai megváltást kell remélni, de a vacsorához viszonyítva óriási csalódás.


vajas kenyér rukkolával és kecskesajttal, répa, tej
Sajt, sajt, sajt. És rukkola. A barnakenyeret említsem? Helló mennyország!


joghurt, mazsolás müzli, banánkarikák, narancs, kávé
A tegnapi nap valami elképesztően gyönyörű volt. Az ablakon besütő napfény sötét csíkokat varázsolt az asztalra, visszatükröződött az ablaküvegről. Állítólag hetek óta nem volt már ilyen idő. Egy igazi ajándék volt. Még akkor is, ha a fehéregyensúlyt nem igazán sikerült belőnöm. Ehhez képest a mai esős-felhősbe csak a narancs hozott némi színt, minden szürke volt. 
De azt mondták, jobb ha megszokom. Itt ez a normális. 
Ezt a gyenge fotót azonban írjuk inkább a reggeli rohanás számlájára. Az időjárással majd megküzdök.

nutellás feketekenyér banánkarikákkal, főtt tojás, kávé, répa-narancs smoothie
Cukorfóbia ide vagy oda, nutellával indítottam a napot. Megkívántam, és... különben is. Néha kell. 
Ráadásul ismét napsütésre ébredtünk. Imádom. 

4 megjegyzés:

  1. Minden-minden reggelis bejegyzésedet szó szerint falom :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. kicsit változtattam a struktúrán, de úgy gondolom, hogy izgalmasabb lehet a háttérpillanatokról olvasnotok, mint az idegen nyelvet nem érteni/áthajtani (a többségnek)

      Törlés
    2. nekem mind2 verzió jöhet! komolyan, ki fogom nyomtatni ezeket a képeket, és kiteszem a hűtőre! Ha tudnád, milyen fincsi reggelit ettem ma: natúr joghurt mindenféle müzlivel, szárított gyümikkel, almával... és meglepően sokáig kitartott. máskor már 10-kor ebédért visítozom, most délben éreztem először, h enni kéne :)

      Törlés
    3. én montázst készülök belőle csinálni a szobám falára :)
      ahh, az alma-joghurt-müzli kombó pedig az egyik legjobb dolog a világon!!!

      Törlés