Anyuval megállapítottuk, hogy a vizsgák előtti utolsó 2 nap a legidegőrlőbb. Ez az az időszak, amikor már semmi másra nem vágyik az ember, csak hogy végre odamehessen, megcsinálja amit meg kell, aztán túl legyen rajta.
Igen. Ezt szeretném érezni.
Azt a fene nagy ürességet.
Pláne, hogy már 2 napja csak eszem. Folyamatosan. Mert már ránézni is utálok arra a hülye anatómiakönyvre, és ha éppen a gyomromat töltöm, legalább azalatt sem kell tanulnom.
A vasárnap erről a coblerről szólt.
A kedd az anatómiáról fog. Majd gondoljatok rám a reggeli kávét kortyolgatva...
kéksajtos - levendulás - cseresznyés cobbler (a receptért kattints a további bejegyzésekre)
1 ek vaj
kb. fél- ½ kg
cseresznye
1 ek
kukoricaliszt
1 tk búzacsíra1 teáskanál szárított narancshéjpor
½ tk fahéj
A cseresznyét
mossuk meg, magozzuk ki.
Egy sütőben is
használható serpenyőbe tegyünk egy evőkanálnyi vajat, majd
állítsuk a sütőt 200 fokra, és tegyük be, hogy felolvadjon. Ha
már finoman bugyborékol keverjük bele a cseresznyét, a lisztet, a
búzacsírát, és a fűszereket.
1/3 csésze
barnarizsliszt
1/3 csésze
kukoricaliszt
1 tk sütőpor
3-4 csipet só
8 dkg kéksajt
6-8 friss ág
levendula
kb. 5 teáskanál
joghurt
A liszteket
keverjük össze a sóval, levendulavirággal, majd morzsoljuk el
benne a kéksajtot és tegyük hűtőbe, hogy megszilárduljon. (A
legegyszerűbb az, ha még előző este összeállítjuk a morzsát,
és az egész éjszakát a hűtőben tölti.)
Adjuk hozzá a
sütőport, majd a joghurttal keverjünk belőle jól dolgozható,
kissé ragacsos tésztát.
Vizes kézzel
(nagyon ragacsos a tészta!) formázzunk dió nagyságú lapított
alakzatokat, majd osszuk el egyenletesen a cseresznye tetején.
Addig süssük,
míg a tésztadarabok aranybarnára nem sülnek.
--> Ha valaki
krémesebbre szeretné a cseresznyét használjon egy picivel több
vajat, és süsse önmagában 25-30 percig, még a tészta rátétele
előtt.
drukkolok:) te is gondolj rám, én meg hnap érettségizem:D
VálaszTörlésSzorítunk! :) A cobbler pedig szuper! :)
VálaszTörlés