2012. szeptember 6.

19 igen

1. 8 éves korom óta vegetáriánus vagyok.

2. Azért döntöttem így, mert akkoriban olvastam Meg Cabot - Neveletlen Hercegnő című könyvét, és nagyon szimpatikus volt Mia (a főszereplő) sajátos "lázadó" gondolkodásmódja a könyezet/állatvédelemről, na meg hogy hercegnő, és mindelemelett acélbetétes bakancsot hord.  :)

3. Kissé önző vagyok. Vagy szebben megfogalmazva: híján vagyok mindenfajta szociális érzéknek, amit a saját életemmel kapcsolatban mások iránt kéne tanusítanom. (Hangsúlyozottan csak magammal kapcsolatban, mert nagyon fontosnak tartom (és jól is esik) az arra rászorulóknak segíteni.)

4. Ha úgy igazán kitalálok valamit, azért tűzön-vízen keresztülharcolom magam. Szóval nálam vigyázni kell az "elejtett" gondolatokkal...

5. Maximalizmus. Magam iránt elsősorban, de néha sajnos rádöbbenek, hogy tudat alatt másoktól is elvárom.

6. Éppen ezért képtelen vagyok csapatban dolgozni. Maximum irányítóként. Vagy egy teljesen egyedül végezhető feladatra beosztva.

7. Emberi kapcsolatok? Mintha egyre kevesebb lenne, hála a szuperülelvagyokmagamban című hozzáállásomnak. És itt jön a csoda: vannak akik ennek ellenére is keresnek. Mint Dani. Kitartásból ötös. Minden egyes alkalommal az jut az eszembe, hogy le a kalappal barátom.
De most eldöntöttem, hogy összekapom magam. Nem is megy rosszul.

8. A horoszkópom szűz. Az aszcendensem dettó. Ennek következtében minden tulajdonság súlyozottan jelenik meg, és nincs, ami "kiegyenlítse a hibákat".
Így: érzelmeit ritkán mutatja ki
        ne várjunk tőle feltétlen engedelmességet, 
        minden cselekedetében elszánt, csökönyös
        szívét elsősorban az esze irányítja
        gyakran hideg és ellenszenves
        fél az érzelmi bonyodalmaktól
        rendszeretet, szervező készség, minden cselekedetre jellemző aprólékosság
        tartózkodó fagyossága akkor enged fel, ha bizonyosságot szerzett partnere szeretetéről   (látod Á.?)
A többi itt található. Ha valakit netán érdekel a szexuális téren, vagy az anyaságban  nyújtott tevékenységem is.

9. Imádok biciklizni.
De úgy igazán. Nincs fantasztikusabb, mint az őszi/tavaszi napsütésben a természetben száguldani, miközben teli tüdőből szívod be a fák friss illatát, a bőröd pedig lágyan simogatja a szembeszél szellő.
Isteni. Ennek ellenére csak nyáron van időm bringázni, akkor azonban igazán aktív vagyok. Az idei 3 hónap alatti tevékenységem 2230 km.

10. Ragaszkodom. Mindenkihez, és mindenhez, ami fontos. A felszínes dolgokhoz nincs erőm. Meg kedvem se.

11. Igencsak céltudatos vagyok. Sőt. Állandóan újabb és újabb álmokat terveket tűzök ki magam elé, és hajszolom őket. Míg el nem érem.

12. A spontaneitás azonban teljesen hiányzik az életemből. Vágynék rá, de... nem megy. Magamat zárom a saját falaim közé.

13. A látszat ellenére bizonytalan vagyok. Sokszor. Nem kishitűségről van szó, mert legtöbbször igen reálisan látom a dolgokat, csak... szimpla döntésképtelenség. Túl sok az opció.
És néha valóban nem hiszek magamban. Meg másokban.

14. Hiszek abban, hogy a saját életét mindenki maga irányítja. Legalábbis az enyémet biztosan. Magyarán úgy intézem ahogyan akarom. És adott esetben úgy teszem tönkre, ahogyan akarom. 
De ezt mások tartsák tiszteletben. Milyen szerencse, hogy az én környezetem már jól idomított.

15. Szükségem van a pörgésre. Egyszerűen nem bírom a tétlenséget, kiborít. Lelki nyomorba dönt. Mindig kell valamit csinálnom. Valami hasznosat. Ami általában csak szerintem hasznos.

16. Az utóbbi időben feltűnt, hogy egyre többször használom az akarom szót. "Meg akarom csinálni", "meg akarom venni", ésatöbbi. Valamilyen szinten tükrözi a hozzáállásomat a dolgokhoz, amin nincs mit szépíteni, mert valóban nem viselem jól, ha nem úgy zajlanak a dolgok, ahogyan elterveztem. Sőt, az is lehet, hogy régen is ennyit használtam, nem tudom, sosem figyeltem. De zavar. Így akárhányszor "rajtakapom" magam, javítok: "szeretném megcsinálni", "szeretném megvenni"...

17. De ha rólam van szó, nem lehet említés nélkül hagyni a blogot sem. Ő az én "gyerekem". Egyszerűen boldoggá tesz. Boldoggá, azáltal, hogy írom. Hogy főzöm. És azáltal is, hogy pozitív visszajelzéseket kapok. Hogy mások is szeretik. Amikor kapok egy-egy levelet, hogy szeretik olvasni, amiket írok. Várják. Tetszenek nekik a képek. Megsütik a sütiket.
Ennél csodálatosabb tényleg nincs. 
Szóval köszönöm, hogy olvastok. Ti adjátok a siker részét a dolognak.

18. "Ez olyan pankás, ne próbáld megérteni."
Szeretem ezt a mondatot. Meg a kifejezést: Pankás. Nem rockeres, nem libás, Pankás. Mindig is vágytam az egyediségre, és azt hiszem tudatosan/tudat alatt sikerül(t) megvalósítanom. Vagyok valaki. Valaki, aki nincs másik.

19. Mostanra sikerült eljutnom oda, hogy rájöjjek, nem szeretnék mást, csak boldog lenni. Egy kiegyensúlyozott életben, mentesen mindennemű túlzástól. Egyszerűen. Minőséget a mennyiség helyett. Meglátni a jót. Tudni elengedni a rosszat.
És szép szép fényeket. A fényképezéshez :)




19 éves lettem. Gondoltátok volna?

10 megjegyzés:

  1. Már a poszt harmadánál sejtettem, hogy ez szülinapi bejegyzés. :) Nagyon boldog szülinapot kívánok! :)
    (A maximalizmus néha gyötrelmes is tud lenni... Jaj de szeretem, és mégsem. :) Pont emiatt én sem szerettem sose a csapatmunkát.)

    VálaszTörlés
  2. Azon azért töprengj el, hogy a maximalizmusod és a boldogságra való törekvésed ütik egymást.
    Mert ha az elsőt választod meg, akkor örök elégedetelen maradsz magaddal szemben (és így boldogtalan); ha a másodikat, akkor meg _muszáj_ elfogadni, hogy néha Te is hibázhatsz (és nem vagy, nem is lehetsz tökéletes)...

    Keményen vagy akár papolásnak is hangozhat, de én is átéltem ezt, megértelek.

    Boldog, gondolkodásban gazdag 19. évet kívánok Neked! :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. KÖszönöm szépen, így ismeretlenül is :)
      És köszönöm. Végiggondoltam amit írtál, és...igen. Sohasem fog működni, míg nem leszek hajlandó lemondani az egyikről. (Magamtól sohasem jutott volna eszembe ez az összefüggés.Ez tuti.)

      Törlés
  3. Boldog 19. szülinapot! Én amilyen bamba vagyok nem jöttem ré, hogy miért a 19 igen:) A blogodat én is szeretem, a receptek és a fotók is nagyon tetszenek, inspirálnak. Nem véletlen, hogy az oldalsávba tettelek nálam :D Csak így tovább!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Erika :) igen, a cím igyekezett nem teljesen egyértelmű lenni :P

      Törlés
  4. Drága Panka, nagyon-nagyon boldog szülinapot, kívánok minden szépet és jót, amit csak szeretnél! :) Valóban egyedi vagy, amit ez a 19 pont is mutat, kevesen tudják ilyen jól megfogalmazni/értékelni saját magukat! :) A blogodat pedig nagyon szeretem, és nemcsak a gasztro tárgyú bejegyzéseket! :) (Ja, és majdnem egyidősök vagytok Csillu lányommal! :))))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jaj, Hankka, köszönöm. A blogodon lévő szülinapi bejegyzét látva pedig én is mosolyogtam, bár nekem szerencsére még esélye sem volt, hogy családi körön kívül ünnepeljem :) Nagyon jó meglepi lehetett neki...

      Törlés
  5. Én tudtam ;)!! És nincs annál nagyobb boldogság, mint hogy holnap hazajössz és együtt ünneplünk újra!!
    Drága Pankám! Az Isten éltessen még nagyon sokáig!
    Böki

    VálaszTörlés