2012. július 24.

SOTE - dietetika.
Felvettek.

12 megjegyzés:

  1. Gratulálok! :) Sok sikert! Sejtettem én, hogy egy nagyon okos bloggerina vagy. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. KÖszönöm Évi :)
      remélem az egyetemen sem vallok szégyent ^^

      Törlés
  2. De jó, gratula! Ugye Te is örülsz neki? Ez volt elsőnek beírva? Ha újra tanulnék én is ilyen irányba mennék..:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. KÖszi ERika :)
      Igen, ez volt első helyen. Hát, most már azt hiszem, hogy mondhatom azt, hogy igen. Szerencsére megjöttek azok a pozitív gondolatok :)

      Törlés
  3. Gratulálok, bízom benne, hogy ezt (is) szeretted volna és örülsz! :) Csillut Szegedre vették fel, pénzügy és számvitelre. Igaz, fizetős, de államilag egy darab hely nem volt meghirdetve ebben az évben, őt pedig ez érdekli. Úgyhogy fizetünk és hajtunk az ösztöndíjra! Gratula mégegyszer! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. KÖszönöm szépen hankka :)
      Hű, nektek is gratulálok!!!! Sajnálom, hogy fizetnetek kell, de ha ez az amit szeretne csinálni... akkor megéri! Efelől kétségem sincsen.
      Kíváncsi leszek ő miket mesél :)

      Törlés
  4. SE-ETK...
    Néhány tanács: az egyetemen ne hangoztasd, hogy vegetáriánus/vegán vagy... Nem szeretik. Sőt.
    Főzési gyakorlaton mindent meg kell majd kóstolnod, hacsak nincs szakorvosi igazolásod arról, hogy valamelyik összetevőre allergiás/érzékeny vagy. Nyilván, ha elég ügyes vagy, ki tudod kerülni a húsos/tojásos ételeket valahogy. Arra pedig készülj föl, hogy kvázi a menzai kosztot kell majd lefőznöd/megenned.

    egy jóakaród :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. KÖszi a tippeket :)
      Majd igyekszem nem hangoztatni, de azt gondolom, hogy mindenkinek joga van olyan élethez, amilyent szeretne. Senkinek a kedvéért sem fogok húst enni, megjátszani sem vagyok hajlandó. HIszen pont ezért (is) jelentkeztem ide, hogy még több helyettesítési módot tanuljak. Nem feltétlenül a vegetáriánus, de vegán, és különféle ételérzékenyek étkeztetésében.
      És hiszek az értelmes emberek közötti értelmes kommunikációban.
      De majd úgyis meglátod mi lesz a végkimenetel :)

      Törlés
    2. Szívesen :-)
      Csak azért írtam, mert én most kezdem a harmadik évemet ugyanitt, és kicsit már látom belülről a dolgokat.
      Az első két évben az egészséges emberek étkeztetését kell megtanulni (a diplomával együtt jár egy élelmezésvezetői végzettség is) - ez tényleg a menza, a tankönyv címe is: Közétkeztetési szakácskönyv...
      Csak azután jön a klinikai dietetika, amikor már a betegségek miért-jét is tudod.

      Egyébként abban teljesen egyetértek Veled, hogy mindenkit kell hagyni úgy élni ahogy szeretne, de én inkább inkognitóban maradok a tanárok előtt (gyakorlaton a húsos étel bevállalása és megfőzése kóstolás nélkül, illat után), hogy legyen esélyem a jobb eredményekre, és ne az előítéleteik alapján osztályozzanak a többi tárgyból is :-D
      Nyilván, Te tudod, mennyire akarsz konfrontálódni a tanárokkal, de már a gólyatáborban elmondják, hogy _mindent meg kell kóstolni_ és akinek ez nem tetszik, ne legyen dietetikus.
      Ja igen, gólyatáborba mindenképpen menj, az instruktorok és a csapattársak nagyban megkönnyítik majd az első évedet.

      Majd figyelek, hogy' alakulnak a dolgaid :-)

      Maradok továbbra is inkognitóban, tisztelettel,
      a jóakaród :-)

      Törlés
    3. Ezek szerint te is vegetáriánus vagy? :) Klassz!
      Gólyatáborba mindenképpen készültem menni, bár most így felmerül a kérdés, hogy ez nem olyan egyszerű, hogy közli az ember, hogy vegetáriánus menüt kér?
      és remélem egyszer majd inkognitó nélkül is összefutunk :)

      Törlés
    4. Háááát. Nem mondhatni, hogy szabályszerűen :-) Inkább csak odafigyelek a testem jelzéseire, és tartok egy elég ...ööö... egyéni diétát ;-)

      A gólyatáborban nincs vegetáriánus menü. Menzakaja van. Ja, meg esetleg büfé, ahol zsíroskenyér, melegszendvics, majonézes saláták, ropi, chips kapható. A tábor területéről nem mehetsz ki. Én a gólyatáborra jelentkező levelemben előre megírtam, hogy laktózérzékeny vagyok, így a jófej instruktoraim titokban vásároltak nekem valamikor hét közben zöldség-gyümölcsöket, de amúgy megtestesítettük a "minőségi éhezés" fogalmát. :-/

      Nem hiszem, hogy összefutunk - Ti akkor jöttök majd ki az egyetemről, amikor én megyek be, ugyanis estis vagyok.

      Email ment. :-)

      Törlés