2012. március 6.

Köleskörözött

Mindennap viszek magammal sapkát. Mindennap. Csak a biztonság kedvéért. Hátha még hideg van. (Az erkélyig vezető 5 métert lusta vagyok megtenni, hogy ne a véletlenben kelljen bíznom.) Aztán ma reggel úgy voltam vele, hogy eddig sosem kellett, és már biztosan itt a tavasz melege, így kiraktam, hogy feleslegesen ne foglalja a helyet a táskámban.
Nos, a sulis hőmérő -1 fokot mutatott. Ezt hívják tipikusnak?


Körözött. 
Közkedvelt krémecske néhány egyszerű (és olcsó) alapanyagból, ám az emberek valamiért még is inkább a gyári sokE-vel teletömködött, mesterséges aromásat vásárolják. 
Nem értem.

Hozzávalók:
2 dkg köles
12 dkg tehéntúró
6 szál metélőhagyma
2 dl tej
1 teáskanál olívaolaj
őrölt bors
fűszerpaprika

A kölest 3-szoros mennyiségű vízben megfőzzük, majd ha már majdnem minden vizet magába szívott levesszük a tűzről, és fedővel letakarva hűlni hagyjuk.
Összekeverjük a túrót a tejjel, sóval, borssal, paprikával, majd a kölessel együtt krémet csinálunk belőle. Legutolsó mozzanatként a snidlinget is rávagdossuk.

Forrás: Ízek és Érzések  (2010. április-május)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése