A sofőrünknek. A törődésért. És hogy tartotta bennünk a lelket.
Omlós tészta:
20 dkg liszt
15 dkg porcukor
10 dkg hideg vaj
csipet só
1 tojássárga
A lisztet, sót és porcukrot elmorzsoljuk a vajjal. Akkor befutó a dolog, ha helyes kis szemcsés marad. A tojássárga segítségével egy lágyabb tésztát dolgozunk belőle, majd hűtőbe tesszük egy fél órára.
A tartletformákat kivajazzuk, majd egy 2,5-3mm vastagon belenyomkodjuk a tésztát. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, és 10 percig nehezékkel, utána pedig még 5 percig nélküle sütjük.
Töltelék:
3 körte
50 ml víz
1 evőkanál cukor
50 ml fehérbor
2 naagy evőkanál kókuszreszelék/pehely :)
A körtéket meghámozzuk, majd apró darabokra vágjuk. Elkezdjük megpárolni a cukros vízben, majd ha már kicsit puhább, hozzáadjuk a fehérbort, és sziruposra főzzük (=sűrűsödjön be a bor, kb. 2 perc). Itt levesszük a tűzről, egy krumplinyomóval összetörjük, és belekeverjük kókuszt is.
A tésztaformákat hagyjuk kihűlni, majd megtöltjük a körtés-kókuszos krémmel. A tetejét díszíthetjük 1 dl tejszínből vert habbal (az 1 csomag fixáló túl sok!), színes gyümikkel. A jelszó: csak vidáman! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése