2011. szeptember 9.

Kókuszos-körtés tartlette

A tartlette imádatom legújabb kivetülése, amolyan őszies, újraitthonlevős, hálálkodós hangulatban. 
A sofőrünknek. A törődésért. És hogy tartotta bennünk a lelket.



Omlós tészta:
     20 dkg liszt
     15 dkg porcukor
     10 dkg hideg vaj
     csipet só
     1 tojássárga

A lisztet, sót és porcukrot elmorzsoljuk a vajjal. Akkor befutó a dolog, ha helyes kis szemcsés marad. A tojássárga segítségével egy lágyabb tésztát dolgozunk belőle, majd hűtőbe tesszük egy fél órára.
A tartletformákat kivajazzuk, majd egy 2,5-3mm vastagon belenyomkodjuk a tésztát. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, és 10 percig nehezékkel, utána pedig még 5 percig nélküle sütjük.

Töltelék:
      3 körte
      50 ml víz
      1 evőkanál cukor
      50 ml fehérbor
      2 naagy evőkanál kókuszreszelék/pehely  :)

A körtéket meghámozzuk, majd apró darabokra vágjuk. Elkezdjük megpárolni a cukros vízben, majd ha már kicsit puhább, hozzáadjuk a fehérbort, és sziruposra főzzük (=sűrűsödjön be a bor, kb. 2 perc). Itt levesszük a tűzről, egy krumplinyomóval összetörjük, és belekeverjük  kókuszt is.


A tésztaformákat hagyjuk kihűlni, majd megtöltjük a körtés-kókuszos krémmel. A tetejét díszíthetjük 1 dl tejszínből vert habbal (az 1 csomag fixáló túl sok!), színes gyümikkel. A jelszó: csak vidáman! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése