2011. május 11.

Nagyon Holland :)

5.
1. A reggel furdes. (Szerencsere en nem alltam be a sorba, mert akkor reggel egy oraval elobb kene kelnem. Igy is sokszor hatan vannak.)
2. Zsebkendo es szalvetahasznalat mellozese. (Vegulis minek van a kezunk?)
3. Orditozas. Vagy legalabbis iszonyu hangos beszed.
4. Nem keves elelem melletti vekonysag. (Na ja, biztos a genek...)
5. Stroopwaffels (a kepen lathato kekszecske: edes ostya, benne valami karamelles kremmel)
6.


6. Birkenstock ( Stilusban leginkabb egy otthoni Scholl papucsra hajaz, de annal dizajnosabb. Viszont ilen kenyelmes papucsom meg eletemben nem volt.)
7. Biciklizes (Mindig, mindenhova. Emlekezzunk csak vissza a suliban a bringaparkolora. Az autosok meg olyan szinten elnezoek, hogy le a kalappal. Senki sem dudal, mert veletlenul elfoglaljuk az egesz savot, megvarja mig elmegy a szembejovo, es kikerul minket.)
8. Leves (Allitolag a holland gasztronomia abbol all, hogy osszeontenek mindenfele zoldseget. En ezt se megcafolni, se alatamasztani nem tudom, mivel ma volt az elso alkalom, hogy meleget ettem. Levest. Tudtam, hogy szeretik, mert a srac mar Mo-n is mondta, de azt hittem tuloz. Forro leves, jo kis elosutott kenyerrel, csak semmi flanc. Az anyukaja olyan isteni brokkolikremlevest csinalt, hogy hu meg ha. Allati jo volt.)
9.
9. Dutch bread sprinkles (Rendkivul nepszeru kaja. Megkennek vajjal egy zsomlet, beleszornak rengeteg csokidarat, ra a zsomletetot. Szerintem kulonben mikrozzak is, mert eveskor a csoki teljesen nutella allagot vesz fel.)
10. Allatszeretet ( A szokasos kutya-macska paroson kivul mindenkinel van csirke-atlag 3, akik legtobbszor a kertben rohangasznak minden kotottseg nelkul. Minden haznal talalhato 1 "kis" halas medence, ahol jelenleg ebihalak tanyaznak. Szoszi partnerenek a csaladja olyan lelkesen edelgett felettuk, hogy nem volt szivem megmondani, szerintem baromira egy spermara hasonlitanak.)
11. Alkohol es fu (Ide nem tudom sem azt irni, hogy igen, se azt hogy 1nem. Ahogyan latom, nem olyan nepszeru es(vagy meno dolog szivni, mint nalunk. Nyilvan, mert nem tilos. Az alkoholvasarlas is kevesbe kotott, ha elmultal 16 eves, sor es bor mar siman kerulhet a kosaradba. A "kemenyebb" dolgok, mint vodka, whisky 18-ig varatnak magukra, de legalabb nem 21-ig, mint Amerikaban.)
12.
12. Atlathato, ugyanolyan hazak (Mindenhol. Mesz az utcan, es gyakorlatilag nem valtozik a taj. Az atlathato ablakos megoldas viszont nekem szemely szerint nagyon tetszik, bar valo igaz, nem ad lehetoseget tul sok intimitasra.)







Es ami kamu: -a nemfurdes
             -keves kajat adnak
             -mindent lehet
             -mindenhol szelmalom es tulipan (alig van 1-2, tulipant meg meg nem lattam, csak a viragboltban)
             -kofee shops (csak es kizarolag a nagyvarosokban)

2 megjegyzés:

  1. Szia, Drágám!

    Olyan jó olvasni, amiket írsz. Alig várom az újabbakat. Kutyák, disznók, gyerekek jól vannak. Várunk haza! Böki

    VálaszTörlés