Hozzávalók: 2 tojás
18 dkg cukor
6 dkg vaj
17 dkg liszt
10 dkg mák
7 dkg marcipán
fél zacskó sütőpor
csipet só
7 evőkanál tej
1 citrom reszelt héja
A vajat a cukorral és tojásokkal habosra keverjük. Hozzáadjuk a mákot, a lereszelt marcipánt, a citromhéjat, tejet és ismét homogénre keverjük. A legvégén beleszitáljuk a sütőporos lisztet.
Előmelegítjük a sütőt 160 fokra.
Egy kisebb tepsit kivajazunk, és beletöltjük a masszát. Úgy igyekezzünk a méretezéssel, hogy a süti minimum 2-szeresére nő. Úgyhogy inkább ne centizzük ki. Bár ha valaki szeret sütőt takarítani...az hozzánk is jöhet. :)
Körülbelül 30 perc alatt megsül, tűpróbával ellenőrizzük. El lehet dönteni, hogy inkább kicsit nedvesebbre sütjük, vagy olyan száraztűsre, de szerintem mindegyikhez illik a marcipános almalekvár. A szárazabb verzióhoz meg egyenesen kötelező!
12 nagy kocka süti lesz belőle
Nagyon jó lehet ez a süti, szívesen ki is próbálnám :) Lehet, hogy buta a kérdés, de a mákot ugye meg kell darálni?
VálaszTörlésEgyáltalán nem buta kérdés! És igen, le kell darálni :) Majd mesélj, hogy milyen lett!
VálaszTörlésNagyon jó lett, köszi a receptet :) Még biztosan kipróbálok mást is Tőled :)
VálaszTörlés