2011. március 16.

Mákos-marcipános süti

Kicsit töménynek tűnhet, de nem az. Egyáltalán nem. Kellemes mély íze van, amiről a marcipán gondoskodik. És hogy kicsit tovább borzoljam a kedélyeket, elárulom: a marcipános almalekvárral még finomabb, sőt, viccesen hangozhat, még könnyebb is. Talán mert jobban csúszik. :)

Hozzávalók: 2 tojás
                     18 dkg cukor
                     6 dkg vaj
                     17 dkg liszt
                     10 dkg mák
                     7 dkg marcipán
                     fél zacskó sütőpor
                     csipet só
                     7 evőkanál tej
                     1 citrom reszelt héja

A vajat a cukorral és tojásokkal habosra keverjük. Hozzáadjuk a mákot, a lereszelt marcipánt, a citromhéjat, tejet és ismét homogénre keverjük. A legvégén beleszitáljuk a sütőporos lisztet.
Előmelegítjük a sütőt 160 fokra.
Egy kisebb tepsit kivajazunk, és beletöltjük a masszát. Úgy igyekezzünk a méretezéssel, hogy a süti minimum 2-szeresére nő. Úgyhogy inkább ne centizzük ki. Bár ha valaki szeret sütőt takarítani...az hozzánk is jöhet. :)
Körülbelül 30 perc alatt megsül, tűpróbával ellenőrizzük. El lehet dönteni, hogy inkább kicsit nedvesebbre sütjük, vagy olyan száraztűsre, de szerintem mindegyikhez illik a marcipános almalekvár. A szárazabb verzióhoz meg egyenesen kötelező!

                                                               12 nagy kocka süti lesz belőle

3 megjegyzés:

  1. Nagyon jó lehet ez a süti, szívesen ki is próbálnám :) Lehet, hogy buta a kérdés, de a mákot ugye meg kell darálni?

    VálaszTörlés
  2. Egyáltalán nem buta kérdés! És igen, le kell darálni :) Majd mesélj, hogy milyen lett!

    VálaszTörlés
  3. Nagyon jó lett, köszi a receptet :) Még biztosan kipróbálok mást is Tőled :)

    VálaszTörlés