Ezt esszük karácsonykor...amióta csak az eszemet tudom. De tényleg. Anya még réges régen vágta ki egy tévésújságból. Akkoriban Papp Endre Receptlexikon néven futott a rovat, még az öregúr képét is betették.
Hozzávalók: fél kg földieper
15 dkg cukor
2 dl tejszín
1 szegfűszeg
negyed citrom
kevés fahéj
1 tojássárgája
1 púpozott evőkanál liszt
csipetnyi só
A fagyasztott epret 1 liter vízben feltesszük főni a cukorral, sóval, szegfűszeggel, fahéjjal. Ez kb 20 perc.
A tejszín felét simára keverjük a liszttel, majd a főzési idő letelte után behabarjuk vele a levest, és újabb 5 perc alatt felforraljuk. Kézi mixerrel jól átturmixoljuk.
A tejszín másik felét a tojássárgával elkeverjük és a leveshez adjuk.
Visszatesszük a tűzre, de vigyázzunk, nem szabad forrnia, mert a tojás kicsapódik! Habverővel simára keverjük. Fogyasztás előtt kihűtjük, és tejszínhabot nyomunk rá.
Hozzávalók: fél kg földieper
15 dkg cukor
2 dl tejszín
1 szegfűszeg
negyed citrom
kevés fahéj
1 tojássárgája
1 púpozott evőkanál liszt
csipetnyi só
A fagyasztott epret 1 liter vízben feltesszük főni a cukorral, sóval, szegfűszeggel, fahéjjal. Ez kb 20 perc.
A tejszín felét simára keverjük a liszttel, majd a főzési idő letelte után behabarjuk vele a levest, és újabb 5 perc alatt felforraljuk. Kézi mixerrel jól átturmixoljuk.
A tejszín másik felét a tojássárgával elkeverjük és a leveshez adjuk.
Visszatesszük a tűzre, de vigyázzunk, nem szabad forrnia, mert a tojás kicsapódik! Habverővel simára keverjük. Fogyasztás előtt kihűtjük, és tejszínhabot nyomunk rá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése