2010. december 25.

Földieperkrémleves

Ezt esszük karácsonykor...amióta csak az eszemet tudom. De tényleg. Anya még réges régen vágta ki egy tévésújságból. Akkoriban Papp Endre Receptlexikon néven futott a rovat, még az öregúr képét is betették.


Hozzávalók: fél kg földieper
                   15 dkg cukor
                   2 dl tejszín
                   1 szegfűszeg
                   negyed citrom
                   kevés fahéj
                  1 tojássárgája
                  1 púpozott evőkanál liszt
                  csipetnyi só

A fagyasztott epret 1 liter vízben feltesszük főni a cukorral, sóval, szegfűszeggel, fahéjjal. Ez kb 20 perc.
A tejszín felét simára keverjük a liszttel, majd a főzési idő letelte után behabarjuk vele a levest, és újabb 5 perc alatt felforraljuk. Kézi mixerrel jól átturmixoljuk.
A tejszín másik felét a tojássárgával elkeverjük és a leveshez adjuk.
Visszatesszük a tűzre, de vigyázzunk, nem szabad forrnia, mert a tojás kicsapódik! Habverővel simára keverjük. Fogyasztás előtt kihűtjük, és tejszínhabot nyomunk rá.

                 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése