2010. augusztus 30.

Szilvás-csokis cupcake

A süti alapja, csokipari tiramisu cupcake-je. Iszonyat ügyes az a csaj. Hogy miket nem süt! Meg fényképez. Durvás. Nekem őszintén szólva nem volt túl sok kedvem mascarponét venni, meg az egész tiramisu dolog úgyis apa műfaja. Most meg itthon vagyok, nem nála ugyebár. Ergo felejtős a dolog. Ellenben akad itthon iszonyat sok szilva, alma, körte. A kert ajándékai. Akik nem várnak a sorukra, ha épp olyanjuk van, berohadnak a garázsba/hűtőbe/kosárba.



Hozzávalók
  • 2 és fél dl liszt
  • 10 dkg vaj
  • 1 és fél dl barna cukor
  • vaníliaaroma
  • 3 evőkanál sűrített tej
  • 1 zacskó sütőpor
  • 2 tojás
  • ha kell, a higításhoz pici tej
  • csipet só
A cukrot, vajat habosra keverem, hozzáadom a tojásokat, vaníliaaromát, sűrített tejet. Ha már egynemű a massza, belekeverem a sütőporos lisztet, és sót. Igazából nehéz elmagyarázni milyen a jó sűrűségű massza, kb olyan legyen mint egy jó sűrű krém. Kenhető. Előmelegített sütőben 185 fokon süssük, míg már jó illatok nem terjengenek.

  • 15 db szilva
  • vaníliáscukor
  • 8 dkg csoki
  • negyed zacskó vaníliáspudingpor
  • pici fahéj
  • citromlé
A szilvákat lobogva forró vízbe mártjuk, és lehúzzuk a héjukat. A magtalan szilvahúst és csokit egy lábosba tesszük, és lassú tűzön összeforraljuk. Hozzáadjuk a citromlevet, majd ha az egész levet ereszt, a pudingport is belekeverjük. A fahéjjal és cukorral csak a legvégén ízesítsük.

A kész muffinok belsejéből, egy kiskanál nyelével kivágunk egy kisebb átmérőjű..öö nem is tudom mi ez. Ennek valami speciális matematikai neve van...de asszem henger. Na mindegy, szóval a lyukba töltjük a krémet, majd a tetejére morzsolunk a kivágott bélből egy keveset. 

                                                                                                        12 jó kis méretű muffin lesz

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése