2010. február 7.

Spanyol felfújt

A tejet a vajjal felforraljuk, majd a kenyérbélre öntjük, úgy hogy ellepje. Hozzáadjuk a felaprított kandírozott gyümölcsöket-annál gazdagabb, minél több van benne, és fél óráig állni hagyjuk. Belekeverünk 3 tojást, ráöntjük a narancslikőrt ( a recept eredetileg valami 2 decit ír, de erősen soknak találtam ennyike kajába, pláne, hogy "gyerekeknek" lesz), és belereszeljük a narancshéjat. Simára keverjük. A cukorból karamellt főzünk, kikenjük vele a formákat, majd belekanalazzuk a tésztát is. Egy tepsit megtöltünk vízzel, beleállítjuk, és 20 percig sütjük, míg egy kicsit meg nem pirul / szilárdul a kenyér. Érezhetően spanyolos édesség, mert nagyon cukros, inkább édesszájúaknak jön be. Ráadásul nem túl szállítós, mert iszonyúan ragad a külseje a cukortól.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése