2011. augusztus 15.

Szedertorta mascaponekrémmel és vagány fogkrémzöld kekszekkel


A boldogsághormonjaim eredménye :) ez a klassz (kis) szedertorta. Már ránézni is jó, nekem nagyon bejött ez a lilás-pink szín. Állítólag enni is (mondjuk fél kiló mascarpone és 80 dkg szeder egyszerűen nem lehet rossz, bármit is csinálunk vele), mivel ezt a részét nem tapasztaltam. :) Liliéknek készült, vagyis az unokanővére, talán szülinapjára.


Ez az első torta, amire azt tudom mondani, hogy igazán tetszik. Nagyon hosszú idő óta. És ez valahol szomorú. Nyilván tükröz egyfajta (kemény) önkritikát, másrészről pedig azt, hogy mennyire üres vagyok sokszor. El kéne feledkeznem a hülyeségeimről. Hogy boldogabb lehessek.

Hozzávalók:
  -1,5 adag csokis tészta  egy 24 cm-es formában sütve
     -mascarponés szederkrém 
        4 dl tejszín, 500 g mascarpone, 60 dkg szeder, 3 evőkanál porcukor 
A tejszínt kemény habbá verjük a cukorral (habfixáló), beletesszük a szedret, tovább keverjük(ez elegendően összetöri), legvégül pedig a mascarponét.


Díszítés: 25 dkg szeder
             2 dl tejszínhab
             mini whoopie pie-s

Whoopie pie: Tulajdonképpen egy jól sikerült bénázás ( a liszt felezett mennyiségét sikerült még egyszer lefeleznem), de azért az eredetivel is muszáj lesz egyszer díszítenem :)
         13 dkg vaj
         75 g liszt
         5 dkg porcukor
         1 tojás
         2 evőkanál kakaó
         1 teáskanál olaj

A vajat habosra keverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a tojást. Beleszitáljuk a lisztet, majd az olajjal elkevert kakaót.
Előmelegítjük a sütőt 180 fokra. Egy sütőpapíros tepsibe kb.1 cm vastag kupacokat teszünk. Rövid idő alatt, (mintegy 8 perc) készre is sülnek.
Kicsi pogácsaszaggatóvak egyforma köröket vágunk ki belőlük, amiket zöldre színezett, csokidarabos tejszínhabbal töltünk. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése